İSTANBUL’A İKİ DEV KRUVAZİYERLE 7 BİN TURİST GELDİ

İstanbul, Galataport Limanı’na yanaşan iki dev kruvaziyer gemisiyle yaklaşık 7 bin turisti ağırladı. Boğaz’a demir atan 326 metre uzunluğundaki Celebrity Ascent ile 330 metrelik Princess Cruises gemileri, şehrin tarihi ve doğal güzellikleriyle buluştu.

İSTANBUL’A İKİ DEV KRUVAZİYERLE 7 BİN TURİST GELDİ

Tarihi Yarımada’nın karşısında konumlanan gemiler, Galataport Limanı’na demirledikleri anlarda havadan görüntülendi. Cihangir semtindeki apartmanlarla neredeyse aynı yüksekliğe sahip bu dev kruvaziyerler, İstanbul siluetiyle bütünleşerek etkileyici manzaralar oluşturdu.

Princess Cruises gemisinin terasında İstanbul manzarasına karşı gerçekleştirilen açık hava sinema gösterimi yolculara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Celebrity Ascent gemisindeki seyir teraslı restoran ise hem Boğaz hem de şehir manzarası eşliğinde misafirlerin ilgisini çekti.

Şehre önemli bir turizm hareketliliği kazandıran kruvaziyerler, İstanbul’un kruvaziyer turizmindeki konumunu güçlendirirken, yerel ekonomiye de önemli katkı sağladı.