YENİ EXECUTIVE ŞEFİ ZEYİT TOKAT OLDU

JW Marriott Istanbul Bosphorus ve otelin 9. katında bulunan şehrin ikonik ve tarihi yapılarına şahitlik eden Octo’nun mutfağı Zeyit Tokat’a emanet edildi.

YENİ EXECUTIVE ŞEFİ ZEYİT TOKAT OLDU

180 yıl önce İtalyan mimarlar tarafından inşa edilen Veli Alemdar Han binasının restore edilmesi sonucu geçen sene turizme kazandırılan JW Marriott Istanbul Bosphorus ve otelin 9. katında bulunan şehrin ikonik ve tarihi yapılarına şahitlik eden Octo’nun mutfağı Zeyit Tokat’a emanet edildi.

Genç yaşta ailesinin yanında pastanecilikle mesleğe tutkuyla başlayan Tokat; Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi aşçılık bölümünü tamamladı. Lise eğitiminin ardından Norveç’te Hønefoss Videregående Skole’da eğitimine devam eden Tokat, Türkiye’ye döndükten sonra Marmara Üniversitesi’nde ön lisans, Eskişehir Üniversitesi’nde de lisansını Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde tamamlayarak profesyonel iş hayatına adım atmıştır. 

Meslek hayatında Gina, Il Riccio Beach House, The House Café Restaurant, Istanbul Food and Beverage Group, Midpoint Restaurant gibi önemli mutfaklarda görev alan Zeyit Tokat 2021 sezonu ile birlikte Karaköy’ün ikonik yapısı JW Marriott Istanbul Bosphorus mutfağının başına geçti.

Benzersiz İstanbul, Boğaz ve Galata manzarası sunan Octo ve Sky Karaköy’ün menüsüne eklediği meze ve atıştırmalıklar ile benzersiz bir Karaköy deneyimi yaşatmak üzere kolları sıvayan Tokat, özgün tasarımı ile öğle ve akşam yemekleri için taze, doğal ve yerel malzemelerden hazırladığı benzersiz menüsü ile JW Marriott Istanbul Bosphorus’un mutfağına yeni bir soluk getiriyor.