YASAMIZI ÇIKARMAK İÇİN BİR DÖNEM DAHA YÖNETİME ADAYIZ!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve beraberindeki heyetin Türkiye turu, hız kesmeden devam ediyor.

YASAMIZI ÇIKARMAK İÇİN BİR DÖNEM DAHA YÖNETİME ADAYIZ!

TÜRSAB’a üye seyahat acentalarıyla buluşmak amacıyla gerçekleştirilen Türkiye gezisinin ikinci etabı, Ankara’dan başladı; Aksaray, Nevşehir-Kapadokya, Kayseri, Hatay-İskenderun, Adana, Mersin, Konya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bolu ve İzmit ile devam etti. Heyetin bundan sonraki durakları ise Yalova ve Bursa olacak.

TOPLANTILARA ÇOK SAYIDA SEYAHAT ACENTASI KATILIM GÖSTERDİ

Seyahat acentalarının bölgelerinde yaşadıkları sorunları ele almak ve TÜRSAB’ın faaliyetlerini aktarmak amacıyla gerçekleştirilen Türkiye turu kapsamında düzenlenen toplantılara çok sayıda seyahat acentası katılım gösterdi. Gerçekleştirilen toplantılarda üyelerle hasret gideren TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve TÜRSAB Heyeti, seyahat acentalarının sorunlarını ve taleplerini dinleyerek istişarelerde bulundu. TÜRSAB’ın 50’nci yaşını seyahat acentalarıyla kutlayan TÜRSAB Heyeti, toplantılarda, bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları paylaşırken geleceğe yönelik hedefleri de açıkladı.

TÜRKİYE TURUNUN İKİNCİ ETABINDA 15 FARKLI BÖLGE ZİYARET EDİLDİ

15 farklı şehir ve bölgede gerçekleşen Türkiye turunun ikinci etabına katılan TÜRSAB Heyetinde; Yönetim Kurulu Üyeleri; Tolga Gencer, Soner Bacaksız, Diyaeddin Şahin, Bölge Temsil Kurulu Başkanları; Talip Aldemir, Yıldırım Taş, Ahmet Çelik, Ali Emre Mart, Hakan Bayındır, İbrahim Gül, Mehmet Ali Aycıl, Halil İbrahim Kılınç, Meltem Özdemir, Özdal Karahan, Özgür Ersoy ve Bilal Şenel yer aldı.

“TÜRKİYE GEZİSİNDE TÜRSAB’IN KASASINDAN TEK KURUŞ HARCAMADIK”

Türkiye gezisinin ikinci etabıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, yoğun katılım gösterilen gezinin son derece faydalı olduğunu dile getirdi. “Değişim Yeniden” sloganıyla başlattıkları Türkiye turunu, TÜRSAB’ın kasasından tek kuruş almadan kendi bütçelerinden karşıladıkları açıklayan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, göreve geldiklerinde 631 milyon lira borç devraldıklarını ve bu borcu 338 milyon liraya indirdiklerini kaydetti. İcralık olan TÜRSAB Genel merkez binasını yeniden satın alarak TÜRSAB’a kazandırdıklarının altını çizen Bağlıkaya, “Pandemi döneminde 2020 yılında aidat almayarak ve 2022 yılı aidat bedellerinin yüzde 50 oranında indirilmesini sağlayarak her bir üyemiz için 4100 TL katkı sağladık” dedi.

YASAMIZI ÇIKARMAK İÇİN BİR DÖNEM DAHA YÖNETİME ADAYIZ

TÜRSAB’ın önünü tıkamaya niyetli anlayışlar yüzünden göreve gelir gelmez hazırlayıp Bakanlığa sundukları 1618 sayılı yasanın engellendiğine işaret eden TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, şunları kaydetti: “Seyahat acentalarımızın tüm sorunlarını çözecek olan yasa çalışmasını engellemelerden dolayı yerine getiremedik. Dolayısıyla verdiğimiz tüm sözleri yerine getirebilmek için bir dönem daha devam etmek istedik. Yani sonuç itibariyle biz bu yasayı çıkarır çıkarmaz, yeni dönemde bir daha aday olmayacağız. Sözlerimizi yerine getirdikten sonra bir daha aday olmayacağız.”

“OTELLERE TRANSFER HAKKINI ENGELLEDİK”

Dijitalleşme çalışmaları kapsamında TÜRSAB’ın gerçekleştirdiği tüm çalışmaları şeffaf ve hızlı bir şekilde üyelerine aktararak seyahat acentalarının bilgisine sunduklarını ifade eden Bağlıkaya, bir gece yarısı operasyonuyla Meclis’e sunularak torba yasa içerisinde hayata geçirilmeye çalışılan ve otellere transfer hakkı tanıyan düzenlemenin hayata geçmesini engellediklerini kaydetti. Bağlıkaya, seyahat acentalarının nitelikli personel ihtiyacını karşılamak için eğitim çalışmalarını göreve geldiklerinden beri artırarak sürdürdüklerini vurguladı.

Göreve geldiklerinden beri TÜRSAB’ın dijitalleşmesi sağlamak için çaba gösterdiklerini ifade eden Bağlıkaya, acenta sicil işlemlerinde sahte seyahat acentalarının denetlenmesine, QR kodlu plakalardan TÜRSAB Mobil hizmetlerine kadar TÜRSAB’ı A’dan Z’ye kadar dijitalleştirdiklerini kaydetti.

PAYLAŞIMLI OFİS KULLANIMININ ÖNÜNÜ AÇTIK

Seyahat acentaları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasını sağlayarak paylaşımlı ofis kullanımının önünü açtıklarını ifade eden TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, yeni yönetmelikle birlikte yeterli büyüklüğe sahip bir ofiste birden fazla seyahat acentasının faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Bağlıkaya, pandemi döneminde İçişleri Bakanlığından aldıkları özel izinle seyahat acentalarının pandemi döneminde tur yapmalarını sağladıklarını hatırlatan Bağlıkaya, “Sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği dönemler de dahil olmak üzere seyahat acentalarımızın tur yapmalarını sağladık” dedi.

4,5 YILDA ÇOK YOL ALDIK

TÜRSAB Yönetimi olarak son dört buçuk yılda çok yol aldıklarının altının çizen Firuz B. Bağlıkaya, seyahat acentalığı mesleğine sahip çıkarak itibarını yükselttiklerini dile getirerek şunları kaydetti: “Dünya seyahat endüstrisinde pandeminin de etkisiyle bir değişim ve dönüşüm rüzgarı yaşanıyor. Sektörümüzü yeni dönem rekabet koşullarına uyum sağlayacak seviyeye çıkarmak, geleceğe hazırlamak için elimizi taşın altına koyduk.”

BAĞLIKAYA; “BİRLİK OLARAK BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye gezisi kapsamında, seyahat acentalarıyla hasret gidererek sohbet etme imkanı yakaladıklarını ifade eden Bağlıkaya, şunları kaydetti: “Toplantılara katılarak bölgelerinde yaşanan sorunları dile getiren, çözüm önerileri geliştiren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Yaşanılan tüm sorunları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çözeceğiz, Birlik olarak büyümeye devam edeceğiz. Geleceğin TÜRSAB’ına üyelerimizden aldığımız güçle ulaşacağız. Sesimize ses olan, toplantılara katılarak bizlere güç veren tüm üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.”

TÜRSAB Heyeti’nin Türkiye turu, yeni etaplar ve yeni şehirlerle devam edecek.