TÜRKLER PANDEMİDE UZAK KALDIĞI YAKINLARIYLA TATİL YAPMA HAZIRLIĞINDA

Geçtiğimiz yılın Mart ayından bu yana dünyayı etkisi altına alan pandemi, insanların önceliklerini gözden geçirmesine yol açtı.

TÜRKLER PANDEMİDE UZAK KALDIĞI YAKINLARIYLA TATİL YAPMA HAZIRLIĞINDA

Hilton tarafından gerçekleştiren son araştırmaya göre, pandemi nedeniyle uzak kalınan yakınlarla çıkılan seyahatler önümüzdeki yıl artış gösterecek.

Hilton’un son araştırmasına göre, Türkiye’de pandemi nedeniyle uzak kalınan akrabalar ve arkadaşlarla yapılan kalabalık tatillerin sayısında artış olması bekleniyor. Araştırmaya katılanların yüzde 86’sı pandemiyle birlikte önceliklerini yeniden gözden geçirmeye başladığını belirtirken; ebeveynlerin dörtte üçü çocuklarının aile büyüklerini ve kuzenlerini görmeyi özlediğini, bu nedenle onlardan uzak kalınan zamanı telafi etmek istediklerini söylüyor.

Türk ailelerinin yüzde 63’ü önümüzdeki yıl akrabalarıyla seyahat etmeyi planlıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 82’si akrabalarla tatile çıkmanın aile bağlarını güçlendirdiğini söylerken, yüzde 72’si ise kalabalık tatillerde çocuk bakımının daha kolay olduğunu belirtiyor.

Yetişkinler dinlenirken çocukların birlikte oynama imkanının olması ve sık görüşemeyen aile üyelerinin birlikte vakit geçirme fırsatı bulması, kabalık tatilleri cazip kılan nedenler olarak öne çıkıyor. Katılımcıların yüzde 56’sı çocuklarla birlikte yapılan kalabalık tatillerin daha keyifli olduğunu söylerken; ebeveynlerin dörtte biri ise kalabalık tatillerde büyükanne ve büyükbabaların torunlarıyla daha uzun zaman geçirme fırsatı bulduğunu belirtiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 28’i ise kutlama nedeniyle kalabalık tatile çıkmayı tercih ediyor.

Araştırma sonuçlarına göre, önümüzdeki yıl akrabaları ve arkadaşlarıyla kalabalık tatiller yapmak isteyen kişilerin yüzde 59’u yurt içinde seyahat etmeyi planlıyor. Yurtdışına seyahat edecekler ise çoğunlukla İtalya, Almanya veya Fransa’yı tercih edeceğini belirtiyor. Katılımcıların üçte ikisi, çocuklarıyla yaptıkları tatillerde daha macera dolu aktiviteler planlama fırsatı bulduğunu söylüyor.

Araştırma sonuçlarına göre, bireylerin ailelerinden ve birbirlerinden ayrı kaldıkları ve görüşemedikleri zamanı yoğun olarak telafi etmek istediklerini belirten Hilton Türkiye Üst Sınıf ve Lüks Oteller Ülke Müdürü Armin Zerunyan, “Önümüzdeki dönemde yerel turizmin yükselen trend olmasını öngörüyoruz. Çocukların aile büyükleriyle daha fazla zaman geçirebileceği, akrabalarıyla, kuzenleriyle oyun ve eğlence parklarına gidebileceği, anne babalarıyla yeni yerler keşfedebileceği, ailecek çıkılan daha kalabalık tatiller bekliyoruz. Misafirlerimiz sektörde bir ilk olan Hilton CleanStay hijyen uygulamalarımız ve Türk turizminde uzun yıllara dayanan deneyimimizle, tatillerini gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilecek.” açıklamasını yaptı.

On yılı aşkın süredir konuklarına birbirine bağlı odalarda konaklama imkanı sunan Hilton, birlikte tatil yapmak isteyen geniş aileler ve kalabalık gruplar için uygun bir opsiyon olarak öne çıkıyor. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki yaklaşık 200 otelinde konuklarına yeni aile deneyimi paketleri sunan Hilton; 12 yaşın altındaki çocuklara özel olarak hazırlanan temalı yataklar, hikaye kitapları, çocuk pasaportları, alkolsüz kokteyller, özel menüler ve kahvaltı köşeleriyle çocuklu ailelere keyifli bir tatil vadediyor. Buna ek olarak, Hilton, çocuklara unutulmaz bir tatil yaşatmak için Türkiye’deki 12 otelinde Kral Şakir ile iş birliği yaptı. Lobiden resepsiyona, birçok farklı alanda konumlanan Kral Şakir’in kahramanları ile çocuklar eğlenirken, aileler de dinlenme fırsatı buluyor.