TÜRKLER OTELLERİ DOLDURDU, RUS TURİSTLER BAYRAM SONRASINI BEKLESİN!

22 Haziran'dan bu yana Rusya, Türkiye'ye uçuş sınırlamalarını tamamen kaldırdı ve şu an Baltık kıyısındaki Kaliningrad'tan Japon Denizi kıyısındaki Habarovsk'a kadar 32 Rus şehrinden Türkiye sahillerine, charter uçakları aralıksız turist taşıyor. Ancak uzun Kurban Bayramı tatili ile birlikte tabloda deĞişiklik var:

TÜRKLER OTELLERİ DOLDURDU, RUS TURİSTLER BAYRAM SONRASINI BEKLESİN!

M. Komsomolets, bayramda yerli turistlerin sahillere akın ettiğini, otellerin dolduğunu ve Rus turistler açısından "durumun zorlaştığını" yazdı.

Türkiye'de son günlerde Kovid19 vakalarının sayısında yeniden artış başladığını belirten gazete, kimilerinin bu artışta Rusya'dan gelen turistlerin de rolü olduğu iddiasınıortaya attıklarını vurguluyor.Gazetenin konuştuğu, Alanya'da yaşayan Türkiye uzmanı Rus vatandaşı Vladimir Hotko, bu asılsız iddiaların sadece sosyal medyada dolaştığını, tam tersine Türklerin Rus turistlerden memnun olduğunu söylüyor ve "Türkler, aksine, Rus turistler için dua ediyor. Rusların Türk otellerini doldurmaya başlamasının üzerinden sadece 10 gün geçti, şimdi hem Rusya'dan hem de diğer ülkelerden tatilcilerle dolup taştı" diyor.

Gazete bazı uzmanların yorumunu aktarırken, 10-26 Temmuz arası devam edecek bayram tatili sırasında vaka sayısında bir miktar artış olacağını, bu nedenle Rus turistlerin Akdeniz sahillerine gitmek için "Türklerin kendi bayram tatilinin bitmesini beklemesinin önerildiğini" yazıyor. (turkrus.com)