TÜRKİYE KRUVAZİYERDE SEZONU AÇTI

Blue Sapphire, Ege Port Kuşadası’na geldi

TÜRKİYE KRUVAZİYERDE SEZONU AÇTI

Pandemi nedeniyle duran kruvaziyer gemileri tekrar hareketlenmeye başladı. Pandemi sonrası ilk yolculu kruvaziyer gemisi olan Blue Sapphire, Ege Port Kuşadası’na geldi. Sefer ile birlikte Türkiye’de kruvaziyer sezonu da tekrar başlamış oldu.

Ege Port Kuşadası Genel Müdürü ve Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör, “Bu kadar uzun bir aradan sonra Kuşadası'nda yolculu bir kruvaziyer gemisi görmekten çok mutluyuz. Türkiye’nin seyahat sektörü için zorlu bir iki yıl oldu ve bugün bekleyiş sona erdi” dedi.

Pandemi sonrası kruvaziyerlerin tekrar seferlerine başlaması ile birlikte Türkiye’nin ilk yolculu kruvaziyer gemisi de Global Yatırım Holding’in iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer limanı işletmecisi Global Ports Holding’in işlettiği Ege Port Kuşadası’na yanaştı. Selectum Blu Cruises tarafından işletilen Blue Sapphire’in 300 yolcusu ile birlikte Ege Port Kuşadası’na gelmesi ile birlikte Türkiye’de kruvaziyer sezonu da tekrar başlamış oldu.

Blue Sapphire’in gelişi ile birlikte düzenlenen törende konuşan Ege Port Kuşadası Genel Müdürü ve Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör “Bu kadar uzun bir aradan sonra Kuşadası'nda yolculu bir kruvaziyer gemisi görmekten çok mutluyuz. Türkiye’nin seyahat sektörü için zorlu bir iki yıl oldu ve bugün bekleyiş sona erdi. Sonunda kruvaziyer misafirlerimizi keyifli festivaller ile karşılıyoruz” dedi.

Toplam 13 sefer düzenlenecek

Haftada 1 sefer olmak üzere Ege Port Kuşadası’na toplam 13 seferin düzenleneceğini anlatan Güngör “Bu sadece bizim için değil, tüm Kuşadası için büyük bir başlangıç. Türkiye'de kruvaziyer endüstrisi birçok ekonomik fayda sağlıyor. Sadece seyahat endüstrisinin önemli bir parçası değil, aynı zamanda hem küçük hem de büyük yerel tüccarlar için ana destektir. Ege Port Kuşadası olarak daha fazla kruvaziyer gemisi ve yolcu ağırlamayı, Türkiye ve Kuşadası şehrini temsil etmeyi sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Global Liman İşletmeleri'nin liman ağının bir parçası olan Doğu Akdeniz'in en işlek kruvaziyer limanlarından biri olan Ege Port Kuşadası dünyaca ünlü Efes antik kentine ve Meryem Ana Evi'ne açılan kapı konumunda. Liman, 2020 yılından bu yana Güvenli Seyahat (WTTC) ve Güvenli Turizm (TÜV) sertifikalarına sahip ve ve tüm yolcularının ve ziyaretçilerinin sağlık ve güvenliğini sağlamak için protokoller oluşturmuş durumda.