TRAKYA BAĞ ROTALARIYLA TURİZM DESTİNASYONU OLUYOR

Trakya Turizm İşletmecileri Derneği (TTİD) ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gastronomi destinasyonu olarak dikkat çekmek için oluşturulan “Trakya Bağ Rotası Sergisi” Karaköy Mimarlar Odası’nda gerçekleştirilen tanıtım ve açılış kokteyliyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Trakya’nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren 12 butik üretici tarafından desteklenen “Trakya Bağ Rotası Projesi” kapsamında gerçekleştirilen sergi, 9 Mart tarihine kadar devam edecek.

Türkiye’de turizmin çeşitlendirilmesi son yıllarda sektörün en önemli konusu olmaya devam ederken, Trakya’da farklı ve Türkiye’de eldeki olanaklara rağmen fazla kullanılmayan gastronomi ve bağcılık, turizmi güçlendirmek için kullanılıyor.

TTİD Başkanı Orhan Çebi oluşum hakkında bilgi verirken şunları söyledi: “2013 yılında Trakya Turizm İşletmecileri Derneği tarafından, Trakya’nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren 12 butik şarap üreticisinin katılımıyla hazırladığımız ‘Trakya Bağ Rotası Projesi’ ile ilk kez Emitt’te yer aldık. Türkiye turizminin çeşitliliğine destek vermeyi ve gelen işbirliği taleplerini değerlendirerek sektörü büyütmeyi hedefleyen fuarın bölgemizin tanıtımına artı değer katacağına inanmaktayız.” Trakya Bağ Rotası Projesi’nin amacını; Trakya Bölgesi genelinde bağ rotalırı belirlenerek, sahip olunan turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi” şeklinde özetleyen Çebi konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Trakya, cCoğrafi konumu, sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi bağ yolları, ulaşım kolaylığı, Balkan ülkelerine yakınlığı ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin yeni turizm anlayışına yönelik ihtiyaçlarını karşılayacak. Trakya Kalkınma Ajansı farklı grupların katılımıyla ve üniversite işbirliğiyle bölgede yaptığı çalışmalarla bağ turizminin bölgenin markalaşmasında etkili olacağını ortaya koydu. Biz, bağ turizmi odaklı düşündüğümüz bu çalışmayı, bölgede faaliyet gösteren seyahat acentelerinin, otellerin, restoranların, kültürel aktivitelerin ve çeşitli STK’ların katılımıyla bütünleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu hareketlilik sayesinde proje asıl hedefine ulaşacaktır.”

Proje kapsamında Tekirdağ, Şarköy, Kırklareli, Gelibolu Bölgeleri’nden 12 firma yer alıyor. Firmaların bölgelere dağılımı ise belirleniyor:

Tekirdağ Bölgesi; Umurbey, Şato Nuzun, Barel Şarapçılık, Barbare Şarköy Bölgesi; Melen Şarapçılık, Gülor, Şato Kalpak
Kırklareli Bölgesi; Arcadia, İrem Çamlıca, Vino De Sera
Gelibolu Bölgesi; Gali, Suvla