T.C KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ÖZEL GÜLSÜM GÜRAL MÜZESİ

Halil ÖNCÜ (KÜTAHYA) - Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral tarafından hazırlanan içerisinde yüzlerce eserin yer aldığı 6 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu bulunan, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Gülsüm Güral Müzesi’i ilgi çekiyor.

T.C KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ÖZEL GÜLSÜM GÜRAL MÜZESİ

Çini, seramik ve porselenin geçmişi bu müzede yaşatılırken, yine Kütahya Bölgesine özel yöresel kıyafetler, Kütahyalı Evliya Çelebi'nin portresi ve o dönem kullandığı malzemeler, Nafi Güral'a ait antika otomobiller ve Nafi Güral’ın iş hayatı boyunca kullandığı birçok eser bu müzede yer alıyor.

Müze oldukça ilginç.  Sabah 9 ve akşam 9 saatleri arasında gezilebiliyor.

Müzede Güral ailesinin ilk işi olan kereste fabrikası atölyesinin maketi ile Kütahya Porselen’in kurulduğu günden bugüne kadar geçirdiği dönemleri gezerken, çini, seramik ve porselenin geçmişten günümüze yolculuğunu görme şansınız var. Osmanlı tarihiyle ilgili saray döneminde kullanılan eşyaların porselene uygulanmış eserler bu müzede yer alıyor.  Nafi Güral'ın antika arabaları ve motosikletleri ise oldukça ilgi çekici.

Eğer yolunuz Kütahya'da geçerse mutlaka uğrayın derim. Müzeyi ücretsiz gezebilirsiniz. Müze İstanbul yolu üzerinde Kütahya Porselen Satış Mağazasanın alt katında yer alıyor.