SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPTILAR

Düzce Belediyesi, Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü, Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) iş birliğinde Düzce’de bulunan Korugöl Tabiat Parkı, sürdürülebilir turizme kazandırılıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPTILAR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürü Musa Kaya, TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri, Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner, Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV) Başkan Vekili Yusuf Yazıcı ve basın mensuplarının katılımlarıyla düzenlenen imza töreninde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Düzce Belediyesi’ne bağlı Beltaş’a kiralanan Düzce Korugöl Tabiat Parkı’ndaki yaklaşık 32 hektar arazinin kullanım hakkına Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izni ile TURSAV da ortak oldu.

DÜZCE HEM SAHİP OLDUĞU DOĞAL GÜZELLİKLERLE HEM DE BÜYÜK ŞEHİRLERE YAKIN OLMASINDAN DOLAYI ÖNE ÇIKAN TURİZM DESTİNASYONLARIMIZ ARASINDA YER ALIYOR

Basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya tarihi, kültürü, mutfağı ile önemli bir potansiyeli barındıran Düzce’nin turizmdeki gelişimine katkıda bulunacak proje ile ilgili şunları kaydetti:

‘‘Hepinizin malumu olduğu üzere içinden geçmekte olduğumuz pandemi süreci, nedeniyle sosyal mesafe kavramı gündelik yaşamın bir parçası haline gelirken insanların hijyen konusundaki hassasiyetleri ciddi biçimde arttı. Tatil severler de doğa ile iç içe olabilecekleri, insan yoğunluğunun az olduğu destinasyonlara yöneldiler. Tatil yapmak isteyenler kendi araçlarıyla daha yakın bölgeleri tercih ederken, konaklama açısından da küçük ve butik oteller ön plana çıkmaya başladılar. Eko turizm, çadır, kamp-karavan gibi konaklama türlerine ilgi hiç olmadığı kadar arttı. Tüketici talep ve beklentilerinde oluşan bu değişimin uzun vadeli olarak devam edeceğini öngörüyoruz. Tüm bu gerçekler dikkate alındığında, Düzce hem sahip olduğu doğal güzelliklerle hem de büyük şehirlere yakın olmasından dolayı kolay ulaşılabilirliğinin verdiği konum avantajıyla öne çıkan turizm destinasyonlarımız arasında yer alıyor. Türk turizminin gelişimini kendisine misyon edinmiş Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV), turizm potansiyeli yüksek ilimiz Düzce’de gerçekleştireceği çalışmalarla hem bölge hem de ülkemiz turizmine katkı sağlamayı hedefliyor. Bugün imzalayacağımız protokolle birlikte, daha önce Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Düzce Belediyesi’ne bağlı Beltaş’a kiralanan Düzce Korugöl Tabiat Parkı’ndaki yaklaşık 32 hektar arazinin kullanım hakkına Orman Bakanlığımızın izni ile TURSAV da ortak olacak.’’

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise ‘’Yaklaşık 20 aydır bu proje üzerinde çalışıyoruz ve TÜRSAB ile iş birliği yapmak istiyoruz. TÜRSAB, Türkiye’de bir markadır; Düzce Belediyesi olarak Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüzün bize kullanım hakkı tahsis ettiği bölgede bir turizm yatırımı olmasını çok istiyoruz. Uzun süre üzerinde çalıştığımız bu projede bugün bir mutabakat sağladık. Bugün de bunun imza törenindeyiz. Ankara’dan yola çıktığınızda turizm yatırımları Bolu’da son buluyor; yine İstanbul’dan yola çıktığınızda bu yatırımlar Sapanca’da son buluyor. Sapanca ve Bolu arası bakir bir bölge. Burada turizm adına yapılacak her çalışma çok değerli. Belediye olarak bizler de bu çalışmalara katkı sağlayacağız.’’ cümleleriyle projenin önemine dikkat çekti.

Toplantıda son olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürü Musa Kaya, ‘’Bu çalışmanın özellikle ülkemizin eko turizmi açısından çok mühim olduğunun farkındayız. Projenin Düzce’ye ve ekonomimize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.’’ sözlerini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yaklaşık 32 hektardan oluşan alanda günübirlik mesire alanları, kamp alanları, yürüyüş rotaları ve çeşitli aktivite merkezleriyle Düzce’nin turizm potansiyeli gelişecek ve daha fazla turist ağırlanacak.