SPOR TURİZMİ MASAYA YATIRILACAK

Türkiye’nin en itibarlı bilimsel turizm kongrelerinden olan ve ilk kez 1990 yılında düzenlenen Ulusal Turizm Kongresi, 27-29 Ekim 2022 tarihleri arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) ev sahipliğinde “Spor Turizmi” temasıyla düzenlenecek.

SPOR TURİZMİ MASAYA YATIRILACAK

Ulusal ve uluslararası kuruluşları ve bilim insanlarını bir araya getiren, güncel turizm gelişmelerinin ve sorunlarının tartışıldığı Ulusal Turizm Kongresi, son yıllarda çok fazla popüler hale gelen ve ekonomiye önemli katkılar sağlayan spor turizminin geniş bir çerçevede tartışılmasına imkân tanıyacak.

Spor turizminin sürdürülebilir gelişimini sağlama konusunda tartışmaların yürütülmesi ve ulaşılan sonuçların sektör paydaşlarına sunulmasını amaçlayan Ulusal Turizm Kongresi; spor turizmi ve elektronik spor, spor turizmi ekonomisi, spor turizmi destinasyonları, spor mirası etkinlikleri, spor turizmi ve gastronomi, spor turizmi ve çevre, spor sosyolojisi, spor coğrafyası ve turizm, spor ve kültür, spor turizmi pazarlaması, spor turizminde inovasyon, spor turizmi ve yerel yönetimler, spor turizmi destinasyonlarında risk/güvenlik ve suç, alternatif turizm, etkinlik yönetimi, festivaller, fuarlar, rekreasyon ve turizm ile ilgili diğer konuları kapsıyor.

Kongrede bilimsel oturumlara ek olarak 27 Ekim 2022 günü 10:30-12:30 saatleri arasında spor turizmi konusunda deneyimli turizm uzmanlarının konuşmacı olarak katılacakları bir “Sektör Oturumu” düzenlenecek. Ayrıca, Metropolitan State University, Colloge of Management öğretim üyesi olan Dr. Mehmet Ali Köseoğlu tarafından “Sistematik Literatür Taraması ve Bibliyometrik Analiz” üzerine kapsamlı bir eğitim verilecek. Kongrenin tüm oturumları MAKÜ bünyesindeki Lavanta Tepesi Hotel’de yüz yüze gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz kongrenin Onur Kurulu üyeleri olacak. Prof. Dr. Murat Yeşiltaş’ın başkanlığını üstlendiği Yürütme Kurulu ise MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu’nun öğretim elemanlarından oluştu.

22. Ulusal Turizm Kongresi ile ilgili diğer hususlara kongrenin resmî web sayfası (https://utk22.maku.edu.tr) üzerinden erişilebiliyor.