SONBAHAR, GÜNEY KORE'DE BİR BAŞKA GÜZEL

Güney Kore’de sonbahar; Uluslararası Havai Fişek Festivali, Seul Fener Festivali gibi farklı etkinlikler, benzersiz bir manzara sunan pastoral renkler ve Kore’nin zengin tarihinden beslenen kültürel öğelerle bir başka yaşanıyor.

SONBAHAR, GÜNEY KORE'DE BİR BAŞKA GÜZEL

Kore Turizm Organizasyonu, Güney Kore ziyaretleri için yılın en iyi zamanı olan sonbahar aylarında deneyimlenebilecek tüm güzellikleri, keyifli bir güz programında bir araya getirdi.

Deniz, kum ve güneş birlikteliğinin bolca yaşandığı sıcak yaz günlerinin ardından, sonbahar denince akıllara ilk olarak serin bir havada güz renkleri ve ardı ardına organize edilen etkinliklerle şehirlerde canlanan sosyal hayatın tadını çıkarmak geliyor.Güney Kore ise sonbaharın doğal güzelliklerinin, çeşitli kültür-sanat ve eğlence etkinlikleriyle bir arada doyasıya yaşanabildiği; unutulmaz güz programlarına ev sahipliği yapan eşsiz destinasyonların başında yer alıyor.Kore Turizm Organizasyonu, pandemi sonrasında Güney Kore’de sonbahar aylarında deneyimlenebilecek tüm güzellikleri, keyifli bir güz programında bir araya getirdi. 

Güney Kore’de sonbahar ‘eşsiz bir deneyime’ dönüşüyor

Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Soyoung Park,  sonbaharın Güney Kore seyahatleri için en uygun aylar olduğunu belirterek şunları söyledi: “Modern ile gelenekselin bir potada harmanlandığı, dünyanın neredeyse hiçbir yerinde benzeri olmayan doğal güzelliklerin yanı sıra lezzetli mutfağı, farklı kültürü, sanat ve eğlence hayatıyla Güney Kore, ziyaretçilerin ‘unutulmaz deneyimleri bir arada yaşayabildiği’ ender bir destinasyon.

Ekim ayıyla birlikte Güney Kore’nin dağları ve tepeleri, özellikle Seul ve çevresindeki kraliyet sarayları, sonbahar yapraklarının parlak kırmızıları, turuncuları ve sarılarıyla eşsiz bir renk cümbüşüne dönüşüyor. Güney Kore’de sonbahar ayları, düzenlenen dünyaca ünlü birçok festival ve etkinliklerle aynı zamanda eğlencenin de en keyifli şekliyle yaşandığı zamanlar. Sonbahar aylarında doğa, tarih, kültür, lezzet ve eğlenceyi bir arada eşsiz bir şekilde deneyimlemek isteyen tüm ziyaretçileri pandemi sonrası Kore'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız.”

Güney Kore’de ‘Unutulmaz bir Sonbahar’ için öneriler

- Güney Kore’nin milli parkları ve dağlarında eşsiz bir doğa deneyimi

Sonbaharda kendinizi tabiatın kollarına bırakmak ve dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz doğal güzellikleri keşfetmek istiyorsanız Güney Kore’deki milli parklar tam size göre.  Seoraksan ve Naejangsan Milli Parkları, nefes kesen sonbahar yapraklarının tadını çıkarmak ve serin bir havada uzun bir doğa yürüyüşü yapmak için gidebileceğiniz en güzel milli parklardan sadece ikisi...

‘Kore’nin yüksek noktalarında sonbahar nasıldır’ diye merak edenler için büyüleyici doğa manzaraları sunan Bukhansan Dağı ve çiçekler açmış gümüş rengi çimenleriyle dünyanın en çarpıcı manzasına ev sahipliği yapan Myeongseongsan Dağı mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

- Kraliyet Sarayı’nda Geleneksel Hanbok Kıyafetiyle bir Fotoğraf Çekimi

Güney Kore’nin geleneksel kıyafeti olan Hanbok'u denemek istiyorsanız, sonbahar bunun için en doğru bir mevsim! Hava ne sıcak, ne nemli ne de soğuk.  1395 yılında Joseon Hanedanı tarafından inşa edilen Beş Büyük Saray arasında en güzel ve görkemlisi olarak dikkat çeken Gyeongbokgung Sarayı çevresindeki çarpıcı sonbahar yapraklarının önünde Hanbok kıyafetleriyle poz vererek Güney Kore kültürünü gerçek anlamda deneyimleyebilirsiniz.

- Sonbaharda hasat bir başka bereketli

Sonbahar, Kore'de hasat zamanı ve Koreliler lezzetli mevsimlik yemeklerini büyük hasat festivali Chuseok ile kutluyorlar.  Kore'deki başlıca sonbahar meyvesi olan hurma ise içerdiği A, B, C vitaminleri ve yüksek mineral seviyeleriyle hem sağlığa hem de cilde iyi geliyor. Bu lezzetli sonhabar meyvesini Güney Kore’de hem buzlu tatlılarda hem de içecekler, reçeller ve salatalarda tadabilirsiniz.

- Seul Uluslararası Havai Fişek Festivali - Gerçek bir Görsel Şölen

Her sonbaharda Seul, şehrin tamamını aydınlatan ve binlerce ziyaretçinin sabırsızlıkla beklediği muhteşem bir havai fişek gösterisine ev sahliği yapıyor.  Bu görsel şölen, lazer gösterileri ve sahne performanslarıyla izleyen herkes için unutulmaz bir deneyime dönüşüyor.

- Seul Fener Festivali’nde yeni yıl dileklerinizi tutmayı unutmayın!

Başkent Seul'un kalbinde yer alan Cheonggye Çayı üzerinde gerçekleştirilen Fener Festivali, size sadece hayatınızda bir kez yaşayabileceğiniz güzellikte bir deneyim sunuyor. Festival boyunca renkli ve ışıl ışıl bir görsel şölene tanıklık ederken; aynı zamanda kendi fenerinizi yapabilir;  yeni yıl dileklerinizi yazdığınız kağıtları dilek fenerleri ile gökyüzüne bırakabilirsiniz.

- Busan Uluslararası Film Festivali (BIFF) ile yedinci sanata yolculuk

Asya'daki en büyük ve en önemli film festivali olarak dikkat çeken Busan Uluslararası Film Festivali,  sevdiğiniz tüm oyuncu ve ünlü isimlere ev sahipliği yapıyor. Festival süresince ödüllü filmler, film severlerle buluşuyor. Busan Film Festivali tüm film severlerin mutlaka bulunmak isteyeceği bir etkinlik...

Güney Kore  pandemi sonrasında; Kore’nin farklı kültürünü deneyimlemek,  büyük coşkunun yaşandığı festival ve sanat etkinlerinin bir parçası olmak ve eşsiz doğasında huzur veren atmosferini yaşamak isteyen herkesi ağırlamayı bekliyor. 

Kore kültürüne heyecan verici bir yolculuk için https://www.ktoturkey.com adresini ziyaret edebilirsiniz.