SİDE KAZILARINA DESTEK VEREN BARUT HOTELS ÖRNEK OLUYOR

Side antik kenti kazı çalışmalarının sponsoru olan barut hotels, gazetecilerle acanthus cennet barut collectıon hotel’de bir araya geldi.

SİDE KAZILARINA DESTEK VEREN BARUT HOTELS ÖRNEK OLUYOR

Turizm yolculuğuna 50 yıl önce side’de başlayan grup, sponsoru olduğu side kazılarının mevcut durumunu, düzenlediği kültür sanat etkinliklerini, kent tarihine sundukları desteklerini ve projelerini basına aktardı.

Barut Hotels’in temellerinin atıldığı Acanthus Cennet Barut Collection’da düzenlenen basın toplantısında Barut Hotels Ticari Direktörü Samuray Önen ve Side Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Feriştah Alanyalı gazetecileri bilgilendirdi.Basın toplantısının ardından Side Antik Kenti’ne hareket eden basın grubu, Prof. Dr. Feriştah Alanyalı ile birlikte Barut Hotels’insponsorluğunda gerçekleşen kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Samuray Önen ‘‘Kurucumuz Ali Barut’un vizyonu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.’’

Konuşmasında grubun projeleri ve kültür sanat etkinliklerinden bahseden Önen sözlerini şu şekilde sürdürdü. “Hikâyemiz 1971 yılında, Antalya’da turizm hareketliliğinin henüz başlamadığı dönemlerde kurucumuz Ali Barut’un, Side’nin hem doğal hem de tarihsel güzelliklerini tüm dünyanın görmesi hayaliyle başlamış ve ilk otelimiz olan Cennet otel şu an üzerinde bulunduğumuz arazide hayata geçirildi. Barut Hotels olarak bu hayalin peşinde koştuğumuz yarım asırlık süreçte bildiğiniz üzere 13 otel, 10.000 yatak kapasitesi, 3.500 çalışan, iş ortaklarımız ve yıllık ağırladığımız 350.000’in üzerinde misafirimizle büyük bir aileyiz. Mutlu çalışan - mutlu misafir felsefemizle, çevre bilinci yüksek, sürdürülebilir turizm odaklı ve doğayla iç içe tesislerimizle, hem yerel tedarik zincirine, hem istihdama hem de Türkiye’nin hizmet ihracatı gelirlerine katkı sağlıyoruz. Üstün hizmet anlayışımız gerek bağımsız değerlendirme siteleri, gerekse yerli ve yabancı tur operatörleri tarafından her yıl sayısız ödülle taçlandırılıyor. Barut Hotels olarak ayrıca Ticaret Bakanlığı’nın küresel rekabetçi Türk markası yaratma projesi olan TURQUALITY’e kabul edilmiş bir markayız. Tüm bu süreçte kurucumuz Ali Barut’un hayaline sadık kalarak, markamızın doğup büyüdüğü Side’nin geniş kitlelere ulaşması ve bölgemizin tanıtımına katkı amacıyla da bildiğiniz gibi birçok etkinlik düzenliyoruz ve sosyal sorumluluk projelerine imza atıyoruz. Basın toplantımızın konusu olan Side Antik Kenti Kazı sponsorluğumuz başta olmak üzere, geleneksel hale gelen Akra Caz Festivali, Türk Rus Klasik Müzik Festivali, Meze Festivali ve Tour of Antalya Bisiklet Yarışları bunlardan bazıları. Medeniyetlerin beşiği olan bölgemizde  sponsoru olduğumuz Side Kazıları kapsamında gün yüzüne çıkan yeni eser ve alanları görmek bizleri hem heyecanlandırıyor hem de  gururlandırıyor” dedi.

Prof. Dr. Feriştah Alanyalı, Side Kazı Başkanı “Birkaç yıl içinde bambaşka bir Side göreceğiz”

Basın toplantısında Side’nin tarihi ile ilgili kapsamlı bilgiler aktaran Feriştah Alanyalı, “Side 19. Yüzyıldan bu yana üzerine araştırmalar yapılan köklü bir tarihe sahip önemli bir antik kent. Toprak reformu ile köyde rahatlama yaşandı. 1947 yılında Side kazılarına başlayan Prof. Dr Arif MüfidMansel ve Prof. Dr. Jale İnan antik kente çok emek vermiş önemli akademisyenlerimizdir. Kendilerine sizlerin huzurunda minnetimi sunuyorum, rahmetle anıyorum. Tüm bu kazı çalışmaları Side’nin kalkınması ve gelişmesine büyük katkı sundu. Kazılarda açığa çıkan eserler nedeniyle köyde turizm hareketliliği başladı. 1960’lı yıllardan itibaren Side’nin, Türkiye ve dünyada bilinirliği arttı” dedi.

Toplantıda yeni alanların keşfedildiğinin müjdesini veren Prof. Dr. Feriştah Alanyalı, “destekleri için Barut Hotels Grubuna teşekkür ederim, bu gibi destekler ülkemizin sahip olduğu tarihi zenginliğin gün yüzüne çıkması için çok önemli, kurumların destekleri ile hep birlikte tarihimize ışık tutabiliriz” dedi.

Basın toplantısının ardından Side Antik Kenti’ne hareket eden basın grubu, Prof. Dr. Feriştah Alanyalı ile birlikte Barut Hotels’insponsorluğunda gerçekleşen kazı çalışmalarını yerinde inceledi.