ŞEHRİN LEZZETLERİNİ MACARİSTAN’DA TANITTI

Yaklaşık 300 bin davetlinin katıldığı, 27 Türk boyunu bir araya getiren, Hun-Türk kardeşliğini simgeleyen kurultayda, Bursa Gastronomi Turizmi Derneği (Bursa GTD), Bursa’nın Coğrafi İşaretli lezzetlerini tüm dünyaya tanıttı.

ŞEHRİN LEZZETLERİNİ MACARİSTAN’DA TANITTI

Macaristan’ın Bugac kasabasında yapılacak olan, Büyük Turan Kurultayı’nda, Bursa Gastronomi Turizmi Derneği (Bursa GTD), Bursa’nın coğrafi işaretli lezzet ürünlerini tanıtmaya hazırlandı. Budapeşte’de bulunan Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleşen lansmana Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Bursa Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Yüksel AKTAŞ Türk-Soyu Genel Sekreteri Sultan YAREV, Türk Devletleri Teşkilatı Başkanı Baghdad AMREYEV, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Gülşen Karanis EKŞİOĞLU ve Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Abdullah Kutalmış YALÇIN katılım sağladı. Bursa yerel lezzetlerini, ipek böceğini, el sanatlarını ve coşkulu halk danslarıyla Bursa Kültür ve Sanat Vakfı, Macaristan’da bulunan yerli ve yabancı turistlere Bursa kültürünü tanıttı.

Açılış konuşmalarını yapan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ; “2022 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa’dan herkese selamlar getirdik, zengin ve kadim bir kültüre sahip olan, Bursa’nın, bu kurultayda onur konuğu olması, bizlere şeref verdi. Tüm dünyaya hitap eden kültürümüzü ve yerel zenginliklerimizi Bugac’da sergileyeceğiz. Aynı zamanda Türk Kültürünü ve Türk lezzetlerini sadece bölgemizde değil, çeşitli ülkelerde yapacağımız etkinliklerle tanıtmaya devam edeceğiz.”

“BURSA GASTRONOMİSİNİ DÜNYAYA TANITMAYA GELDİK.”

Macaristan’ın Bugac kasabasında yapılacak olan, Büyük Turan Kurultayı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Bursa’dan gelen heyet, Yunus Emre Enstitüsünde protokolün katılımıyla lansman gerçekleştirdi. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği lansmanda, Bursa Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Yüksel AKTAŞ, şu ifadelere yer verdi; “Bursa Gastronomi Turizmi Derneği (Bursa GTD) olarak, iki yılda bir düzenlenen Büyük Turan Kurultayı’na, derneğimizin yönetim kurulu ve yönetim kurulu içerisinde bulunan şeflerimizle, üzerimize düşen ne görev varsa yapmak için katıldık. Birbirinden hünerli şeflerimiz, Bursamızın coğrafi işaretli lezzetleri olan, Kestaneli Pilavı, Muradiye Çorbası, Tahanlı Pidesi, Cevizli Lokumu, Kemalpaşa Tatlısı, Süt Helvası ve cevizli tatlılarımızı burada hazırlayarak, katılımcılarla buluşturdu.”

Bursa Gastronomi Turizmi Derneği (Bursa GTD), Bursamızın eşsiz lezzetlerini tüm dünyaya tanıtma misyonuyla çalışmalarının ilk durağı olan Macaristan, Budapeşte’de bulunan Yunus Emre Enstitüsünün ardından, sonraki durağı Bugac’da yapılacak olan ve yüzbinlere yerel ve yabancı ziyaretçinin katılım sağlayacağı Büyük Turan Kurultayı olacak.