SATIŞ REKORLARI

HalalBooking, pandemi başlamadan önce 2020 yılında kaydedilen yıllık %50-70 oranındaki üstel büyümeyi yeniden gerçekleştirerek 2021 yılında da üstel büyümeye ulaştığı belirtildi.

SATIŞ REKORLARI

HalalBooking, 2019 yılında 31 milyon dolarlık satış rakamına ulaştı. Pandeminin en yoğun zamanı 2020'de seyahat sektörü en çok etkilenen sektörlerden biri oldu ve satışlar 8 milyon dolara düştü. Bu nedenle, 2021'de satışların büyük pazarlarının çoğunda rekor kırarak pandemi öncesi seviyelere ulaştı.

Ayrıca, şirket pandemi süresince 50 çalışanından hiçbirini işten çıkarmamayı başardı ve ekibini 2021'de 60 kişinin üzerine çıkardı.HalalBooking Loyalty Club üye sayısı da Ocak 2019'da 60.000 üyeden Ocak 2022'de 400.000 üyeye yükseltti.

HalalBooking CEO'su Elnur Seyidli konuyla ilgili şöyle konuştu: “2021'de satışlarımız 37 milyon dolarlık bir rekora ulaştı. Bu, çok zayıf geçen ve kapanmaların ve seyahat kısıtlamalarının etkisinin olduğu 1. çeyreğin yanı sıra 4. çeyrekte ortaya çıkan Omicron varyantı haberlerine rağmen gerçekleşti. Almanya, Fransa ve Türkiye dahil olmak üzere büyük pazarlarımızın çoğunda (2019'a kıyasla) %50 büyüme kaydettik.”

Seyidli sözlerine şöyle devam etti: "Satışlarımızın düşük olduğu tek büyük pazar, İngiliz hükümetinin Ekim ayına kadar uyguladığı katı seyahat kısıtlamaları nedeniyle İngiltere oldu. 2019'da İngiltere pazarı, şirketin küresel satışlarının %23'ünü oluşturuyordu, ancak bu oran 2021'de yalnızca %3 oldu." İngiltere kısıtlamaları kaldırdığında, buradan aldığımız satışlar Ekim ayında %23'lük pazar payına geri döndü, ancak bu zaman itibari ile İngiltere pazarı için yaz tatil sezonu bitmişti. Tüm bu zorlu ticaret koşullarına rağmen HalalBooking'in satışları tarihinde ilk kez, 1 milyon doların üzerinde net kar elde etmek de dahil olmak üzere, 2021'de 2019'a kıyasla rekorlar kırarak önemli ölçüde arttı.

HalalBooking CMO'su Ufuk Seçgin bu durumu şöyle açıklıyor: “Bu başarı, Türk Hava Yolları Miles&Smiles, Kuveyt Türk ve Modanisa gibi büyük ortaklarla devam eden yeni müşteri kazanım faaliyetlerinin yanı sıra yeni teknoloji ve hizmetlerin tanıtılmasıyla elde edilmiştir. Bu hizmetler arasında "Şimdi rezervasyon yap, sonra öde" gibi yenilikler, taksitli ödeme seçenekleri, müşteri sorularına yalnızca birkaç saatlik hızlı yanıt süresi sağlayan biletleme sistemi ile gelişmiş bir müşteri hizmetleri aracı ve COVID ile ilgili seyahat kısıtlamaları nedeniyle yeni esnek iptal politikaları yer alıyor. Tüm bunlar, mevcut ve yeni müşterilerimize güvenle rezervasyon yapmaları için iç rahatlığı sağlamıştır. 4,7'lik mükemmel Trustpilot puanımız, müşterilerimizin yüksek güven ve memnuniyetinin kanıtıdır.”

Şirket, bu dönemde daha ayrıntılı helal özellikle arama, gelişmiş villa rezervasyon sistemi, gelişmiş bir “Fiyat Eşitleme” konsepti, bütçe ve ödeme zamanlaması gibi yeni filtreler ve yeni harita arama ve "simge yapılara göre arama" gibi birçok ek yeni teknolojik fonksiyon geliştirdi. Tüm bu yeni işlevler, internet sitesinin kullanım kolaylığını daha da artırdı ve dönüşümler üzerinde olumlu bir etki yarattı.

HalalBooking COO'su Enver Çebi şunları ekledi: “Ayrıca, Avrupa'daki kayak merkezlerinden Fas'taki riyadlara, Mauritius ve Tayland'daki villalara ve Maldivler veya Türkiye'deki tatil köylerine kadar tesis portföyümüzün 65'ten fazla ülkede 300.000'den fazla tesise ulaşmasını sağlayan Expedia ile büyük bir ortaklığa başladık. Ekibimiz, tesettür mayo politikası, havuzlarda, spa merkezlerinde ve plajlarda bayanlara özel korunaklı alanlar veya helal yiyecek ve alkolsüzlük politikaları gibi benzersiz helal özellikleri gösterebilmemiz için bu on binlerce yeni tesisten önemli helal özellik verilerini toplamak için gece gündüz çalışıyor.” Şirket ayrıca, müşterilerin Mekke ve Medine'ye yapacakları geleneksel umre seyahatlerini Jabal al Fil'e (Fil Kayası), UNESCO Miras alanları olan Hegra'ya ve Al Ula'daki Hicaz Tren İstasyonu'na veya Cidde'nin tarihi Al Balad şehrine (eski şehir) yapacakları turistik ziyaretler ile birleştirebilecekleri “Umre+” konseptini de tanıtmaya başlamıştır.

2022 yılı başlarında olmamıza rağmen, satışlar tahminen %50-70 organik büyüme oranıyla tahminen 50-60 milyon dolara doğru hızla ilerliyor. Bununla birlikte HalalBooking ilk çeyrekte, 5 milyon doları zaten güvence altına alınmış, 20 milyon dolarlık B Serisi turunu tamamlamayı ve 2022-24 arasındaki organik büyümesini artırmak için parayı önemli pazarlama harcamaları ve küresel genişleme için kullanmayı planlamaktadır. B Serisi turu ile şirket, zaten ulaştığı üstel büyüme oranını hızlandırmayı ve 2025 yılına kadar 1 milyar dolarlık unicorn şirket seviyesine ulaşmayı hedefliyor."