RUSYA'DAN İÇ PAZAR ATAĞI

Dünyanın  gayri safi yurt içi hasılasının yapısında turizm payının yaklaşık  % 10'a ulaştığını belirten Medvedev," Rusya'nın gayri safi yurt içi hasılasının payına % 1.5 düşüyor.  Bununla birlikte  Rusya'da iç turizm gelişmeye başladı, turizmin gelişmesinde Soçi, Kazan, Vladivostok'ta  dünya çapında yapılan spor müsabakaları da çok etkili oldu" dedi.

Başbakan Medvedev konuşmasına şöyle devam etti:

"Son yıllarda kendi ülkemiz içerisinde seyahat eden vatandaşlarımızın sayısı bir hayli arttı. İç turizmde yılda ortalama % 10 artış kaydediliyor. 2014'te ülke içerisinde bizim insanlarımız yaklaşık 42 milyon turistik gezi yaptılar, yabancı turist sayısında da % 16 artış oldu. Turizm alanında ödüle layık görülen sizler, -ülkemiz insanlarının mali durumlarının iyi olmadığı, ekonominin küçüldüğü ve bütün bunların turizmde kendini yansıttığı bir dönemde- üstün başarılar elde ettiniz."

Turizm alanında hükümet ödülüne layık görülen turizmciler arasında "Kislorodny kurort" Park Drakino"  yatırım projesi ve iç ve dış turizmin gelişimi için oluşturulan "Skazoçny Sagalaagan v Buryatii" projelerinin geliştiricileri de yer aldı.

Hükümet ödülleri iç ve dış turizmin gelişimi, çocuk turizminin gelişimi için ulusal programları oluşturulanlara da verildi. Ulusal projeler arasında "Svoy Soçi", "Herkes için olimpiyat mirası", "Park Ptits 'Vorobyi" (Kuş parkı "Serçeler"), "Moto Oto Art müzesi", "Masal Korusu" parkı  da bulunuyor.  Ayrıca  turistlere turizm hizmeti  veren "Radyo Gid" (Rehber radyo)yenilikçi sistem geliştiricileri de ödüle layık görüldü. ( Kaynak:turizmaktuel )