OLYMPOS TELEFERİK GELECEKTEN UMUTLU

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Antalya'nın Kemer ilçesinde yer alan ve Alternatif turizmin en önemli merkezlerinden birisi olan Olympos Teleferik Pandemi şartlarına rağmen gelecekten umutlu.

OLYMPOS TELEFERİK GELECEKTEN UMUTLU

Haftanın yedi günü açık olan tesis, pandemi tedbirlerini tam anlamıyla uygularken açık hava, bol oksijen ve yaz aylarında serin ortamı ile tercih sebebi oluyor.

Pandemi öncesi her gün bin ile bin 500 arasında misafiri zirveye taşıdıklarını belirten Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, bu sayıların pandemi ile birlikte 500’lere indiğini söylüyor.
“Geçtiğimiz yıl ile bu dönemin arasında çok büyük bir fark yok. Bir miktar daha yukarıda. Sonrasında daha iyi olacağını umut ediyorum. Keşke turizm açısından bazı ülkeler ile ilişkilerimizi biraz daha düzeltebilsek. Bu da sadece bizi değil tüm bölgeyi kalkındıracak. Şu ana kadar çok kötü değiliz fakat Pandemi dönemine göre iyiyiz normale göre iyi değiliz. Yaklaşık şu anda günlük normal sezonda günde bin ile bin 500 arasında yolcu ağırlarken, şu anda 400 – 500 arası misafir alıyoruz”

Organizasyonların merkezi

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü çok sayıda etkinliğe imza attıklarını ve en son olarak da Run To Sky Organizasyonu ile çok sayıda sporcu  ve katılımcıyı zirvede misafir ettiklerini söyledi.
“Maalesef Pandemi dönemi geçen senden çok farklı geçmiyor. Bir tık daha iyi diyebiliriz. 21 Haziran’dan sonra bazı ülkelerin uçak seferlerinin başlaması ile umarım daha iyi olacak. O dönemde zirve iyi olursa bütün Kemer iyi oluyor. Run To Sky Organiazsyonu ile karanlığın içinde bir ışık gibi oldu. Bizi de çok iyi motive ediyor. Gelen misafirleri de öyle. Bu tür organizasyonları çok sık yapıyoruz. Pandemi döneminde böyle bir şey olduğu için böyle bir avantajımızda var. “

12 dakikada 2 bin 365 mt. zirveye

Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise ikinci en uzun teleferiği olma özelliğini taşıyan Olympos Teleferik ile yolculuk alt istasyon ile Tahtalı Dağı 2365 mt zirve arası yaklaşık 12 dakika sürüyor.  İsviçreli mühendisler tarafından tasarlanan ve yaklaşık 40 milyon avroya mal olan teleferik ile yolculuk yapan yolcular, muhteşem  ve unutulmaz bir yolculuk yaşarken, Phaselis ve Olympos Antik Kenti, Antalya ve Kemer'in manzarasını görme şansı buluyor ve bulutlu havalarda ise bulutların içerisinden geçiyor.