NOVITAS TURİZM BAHARA, ' BATI KARADENİZ TURU' İLE MERHABA DİYOR

Novitas Turizm bahara, 17 ile 20 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği ‘Batı Karadeniz Turu’ ile merhaba diyor. Turun rehberliğini Novitas Turizm’in sahibi Gülsen Kırbaş yapıyor. Aynı zamanda Kastamonu Uğurlu Konaklarının sahibi olan Gülsen Kırbaş, tur sırasında, hem 200 yıllık mis gibi çam kokulu Uğurlu Konaklarında kalma şansı; hem flora ve faunasıyla, 2 tane milli parkıyla, şelalesi, kanyonuyla Kasaba köyüyle Kastamonu'yu, sonrasında Sinop ve Amasra’yı tüm güzellikleriyle görme imkanı sunuyor. Küçük sürprizlerin olacağı turda, Batı Karadeniz Bölgesi’ni doyasıya yaşama fırsatı bulunuyor.

3 gece 4 günden oluşan Batı Karadeniz turu sırasında “Kastamonu, Sinop, Cide ve Amasra” ziyaret edilecektir. Turun kişi başı fiyatı, 475 TL ile 495 TL arasında değişiyor.
Ayrıntılı bilgiye, www.novitas.com.tr den ulaşılabilir.

Kastamonu-Sinop-Cide-Amasra – 17 ile 20 Mayıs

17 Mayıs Perşembe: Saat 07.00’de Taksim AKM önünden, 07.30’da Kadıköy Evlendirme Dairesi otoparkından hareket ediliyor. Saat 14.00 civarında Kastamonu’ya varışın ardından, yemek molası veriliyor ve şehir yürüyerek keşfedilmeye başlıyor. Cumhuriyet Meydanı, Hükümet Konağı, Kent tarihi müzesi ve Şehit Şerife Bacı Anıtı, Nasrullah Camii ve meydanı, Münire Medresesi’ni geziliyor, el sanatları çarşısı olan Medrese’de alışveriş molası veriliyor. Akşamüstü otele dönüş, akşam yemeği ve konaklama oluyor.

18 Mayıs Cuma: Sabah kahvaltısından sonra, Sinop’a doğru yola çıkılıyor. Yaklaşık 2 saatlik, enfes doğa manzaraları arasından geçen bir yolculukla Sinop’a varılıyor. Ardından kale, eski cezaevi, Alaaddin Camii, Pervane Medresesi, Arkeoloji ve Etnoğrafya müzeleri geziliyor. Taze Karadeniz balıklarıyla bir öğle yemeğinin ardından, alışveriş için serbest zaman yer alıyor. Akşamüstü hareketle, akşam saatlerinde Kastamonu’ya varılıyor. Akşam yemeği ve konaklama gerçekleşiyor.
 
19 Mayıs Cumartesi: Uğurlu Konağı’nda alacağınız enfes bir kahvaltının ardından, Kastamonu içi ve çevresinde gezi devam ediyor. Önce kaleye çıkılıyor ve şehri tepeden kuşbakışı seyrediliyor. Daha sonra yürüyerek kaleden aşağı iniliyor ve tarihi şehir merkezinin sokaklarında kayboluyorsunuz. Sapasağlam ayakta duran yüzlerce ev, konak, cami ve türbeler sizleri etkileyecektir. Şehrin en büyük ve en eski camii Atabeygazi Camii’ni görüyor, ardından en büyük külliye olan Yakupağa külliyesi geziliyor. İsmailbey Külliyesini (cami, medrese, türbe, Deve hanı) gördükten sonra, şehir merkezine 17 km mesafedeki Kasaba Köyü’nde 14. yüzyıldan kalma Candaroğlu yapısı Mahmut Bey Cami’ne gidiliyor. 650 yıldır hemen hiç bozulmadan korunmuş ahşap yapısı ve enfes renkli kalem işleriyle dünyada eşi olmayan bu eser, sizleri kendine hayran bırakacaktır. Ardından Kastamonu’ya dönülüyor ve akşamüstünü Kastamonu’nun ünlü el sanatlarını tanımaya ve alışverişe ayrılıyor. El Dokumaları merkezinden güzel dokumalar, Ahşap El Sanatları Merkezi’nde ise çeşitli ahşap oyma sanat ürünleri ve ev eşyaları satın alınabilir. Otele dönüş, akşam yemeği ve konaklama oluyor.

20 Mayıs Pazar: Sabah erken hareketle otelden ayrılma gerçekleşiyor. Kastamonu'nun sahil kesimi keşfediliyor. Küre Dağları'nın nefes kesen manzarasını seyrederek iki saate yakın keyifli bir yolculukla Şenpazar ilçesi üzerinden Cide'ye iniliyor. Karadeniz'i kuşbakışı seyredeceğiniz bu yolculuk, unutulmaz olacaktır. Ünlü yazarımız Rıfat Ilgaz'ın memleketi olan Cide'ye vardığınızda, yazarımızın, müze haline getirilmiş olan evi geziliyor Ardından yola çıkılarak, Karadeniz sahilini izleyerek, Gideros koyu (kısa mola veriyoruz), Kurucaşile üzerinden Amasra’ya varılıyor. Amasra’da, tarihi yarımada gezisi yapılıyor. Ceneviz surları ve sur kapıları, liman yapıları, Bizans kiliseleri görülüyor. Öğle yemeğinde, serbest olarak bir balık lokantasında taze Karadeniz balıkları yenilebilir. Çekiciler çarşısında kısa bir alışveriş molasından sonra, İstanbul’a doğru yola çıkılıyor. Akşam saatlerinde İstanbul’a varılıyor.