'MEVCUT ŞARTLARA GÖRE İYİ BİR SEZON GEÇİRDİK!'

Halil ÖNCÜ (ANTALYA) - Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol değerlendirmelerde bulundu

'MEVCUT ŞARTLARA GÖRE İYİ BİR SEZON GEÇİRDİK!'

Pandemi ile birlikte sezona endişeli başlayan ancak son aylarda yükselişe geçen turizmde yüzler gülerken, kasım ayına girilmesine rağmen hareketlilik sürüyor. Antalya Havalimanında alınan verilere göre, Ekim ayında, Antalya Havalimanı’na bir buçuk milyondan fazla yolcu girişi gerçekleşti. Hareketliliğin devam ettiği Havalimanında yaz görüntüleri yaşanırken, kışa hazırlık da başladı.

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol’a sezonun nasıl geçtiğini, son dönem artan yoğunluğu soruyoruz:

“Tabi herkeste şu soru var. Sezonu nasıl geçirdik? Önümüzdeki yıl nasıl devam edecek? Kış sezonunda neler bekliyoruz? Hemen bir geriye baktığımızda, ekim ayını da geride bırakmış durumdayız. Ekim ayı aslında bizim sezonun sonu diyebileceğimiz bir dönemi kapsıyor. Toplanda sadece Ekim ayında, Antalya Havalimanı’na bir buçuk milyondan fazla yolcu girişi gerçekleşmiş. Bu da 2019 Ekim ayı ile neredeyse aynı. Dolayısı ile 2021 sezonu geç başlayan ama devamında pozitif anlamda yukarıya doğru gelişen bir sezon oldu diyebiliriz. Özellikle burada vurgu yapmak istediğim konu, Turizm Bakanlığımızın önderliğinde uygulamaya aldığımız güvenlik sertifikasyonu programının aslında ne kadar başarılı olduğunun da karşılığını burada gördük. Dünyada bir ilk olup, uluslararası platformda da yankı bulan bir programdı bu. Sadece sertifika programının devreye alınması değil, aynı zamanda Antalya’daki bu işi üstlenen profesyonellerinde bunun çok güzel, doğru bir şekilde yürütülebilmesiydi. Bu yürütülme sonucunda da sonuca doğru gördüğümüz başarıdır. Çünkü sadece programı devreye almak değil, uygulanabiliyor hale getirerek devamlılığını sağlamaktı. Bunun Antalya’da çok doğru bir şekilde başarıldığına bizzat şahit oldum.  Bu uygulanan sistem ile Antalya’da adı konmamış bir güvenli bölge yaratılmış oldu.

Sezonu en iyi şekilde tamamladıklarını belirten Deniz Varol, kış ayları için hazırlıklara başladıklarını da belirtiyor ve kış döneminde İngiltere pazarından hareketlilik beklediklerini ve Özellikle Golf sporu ile ilgilenen İngilizlerin burada çok önemli bir rol oynayacaklarını söylüyor:

“Kış için Havalimanı olarak ciddi planlamalarımız var. Özellikle 2019-2020 kış sezonunda 1.2 milyonun üzerinde yolcu ile rekor sayılara ulaşmıştık. Hedefimiz yine teşvik programımızı devreye alarak o rakamlara yaklaşmak aslında. Sezonun son aylarını çok iyi geçirdiğimizi düşünüyorum. Bunu kışın da devam ettirebiliriz. Özellikle sonrada açılan İngiltere pazarının kışın da devam edeceğini düşünüyorum. Özellikle Golf sporu ile ilgilenen İngilizler burada çok önemli bir rol oynayacaklar. Çok umutluyuz. Bizler her ne kadar pandeminin devam ettiği bir ortamda yaşıyor olsak da, önemli bir şekilde bunu bertaraf ettiğimizi düşünüyoruz. Türkiye’deki aşı oranı dünyadaki birçok ülkeye göre çok yüksek. Bunun da çok önemli katkısı var. Vaka sayıları özellikle bizim bölgemizde çok çok düşük. Bunlar dış basında da, turist olarak buralara gelmek isteyen insanları tarafından da birebir gözlemlenmekte. Özellikle bunun sosyal medyada gündem olduğunu biliyoruz. Dolayısı ile bizler mevcut şartlara göre iyi bir sezon geçirdik. Kış sezonun da buna paralel iyi geçeceğini düşünüyoruz. Ama bizim en büyük hazırlığımız önümüzdeki yıl olacak. Sadece havalimanı değil, tüm bölge olarak önümüzdeki yılı gerçekten bir telafi yılı gibi görebiliyoruz diyebilirim. Çünkü hepimiz, tüm paydaşlar, tüm sektördeki yetkili arkadaşlar bu yönde çok ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Bu çabanın d karşılığını alacağımızı düşünüyoruz. “