MASAL PARK İÇİN, TEŞEKKÜRLER BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ

Halil ÖNCÜ (ANTALYA) - Çocuklar kadar bizleri de heyecanlandıran bu projeyi Antalya'ya kazandıran Başkan Hakan Tütüncü'yü kutluyorum.

MASAL PARK İÇİN, TEŞEKKÜRLER BAŞKAN HAKAN TÜTÜNCÜ

Sanırım bu proje bölgemiz için örnek olur. Yaklaşık 5 dönümlük bir alan üzerinde kurul  olan Masal Parka olan ilgi de büyük. Havanın yağışlı olmasın arağmen aileler çocukları ile birlikte  bu parkı görmek için adeta sıraya girmişler. Masal Parkının yanında yine ilk olan tam olimpik kapalı yüzme havuzu da bulunuyor. Antalya'da bir ilk olan masal parkında, klasik ve günümüzün popüler çizgi film karakterlerinin, Türk ve dünya masal kahramanlarının maketleri ve ortam canlandırmaları bulunuyor.

Hangi Çizgi film kahramanları mı var?


Tom ve Jerry, Caillou ve Kedisi, Pepe ve Kız arkadaşı, Red Kit, Aslan Kral, Taş Devri, , Sünger Bob-Yengeç gibi çizgi film kahramanlarının renklendirdiği masal adasında, Külkedisi, Keloğlan, Rapunzel, Pinokyo, Boğaçhan, Hacivat ve Karagöz,  Don Kişot, Alaaddin, Kırmızı Başlıklı Kız,  Nasrettin Hoca, Deli Dumrul, Yedi Cüceler gibi masal kahramanlar parkta yer alıyor.

Ayrıca, günümüz çizgi filmlerinden yola çıkılarak üretilen Keloğlan masalında, üç arkadaşı, annesi, Bilgecan Dede, prenses, padişah, iki saray karakteri, kara vezir, kötü cadı, uzun ve huysuz karakterleri şeklinde canlandırılıyor.Rapunzel masalı ise kuleden saçlarını sarkıtarak prensin gelmesini bekleyen Rapunzel, ona doğru atıyla yaklaşan prens ve kötü cadı ile oluşan konsept olmak üzere üç ana karakterden oluşuyor. Nasrettin Hoca masalında ise göle maya çalma, parayı veren düdüğü çalar ve kazan doğurdu fıkraları tasvir ediliyor.