Kültür ve Turizm Bakanı Günay turizmcilerle buluştu
Kamu-özel sektör işbirliğine büyük önem verdiklerini, sorunların etkili bir işbirliği sayesinde aşılacağına inandığını ve önümüzdeki 5 yıllık süreci büyüme ve turist sayısındaki artışın ötesinde sınıf atlama dönemi olarak gördüklerini belirten Barut konuşmasında; halkla ilişkiler ve lobi çalışmalarının önemini, sektörün yasal altyapısı olan örgütlenme modeline olan ihtiyacını, istihdam üzerindeki yükleri hafifletilmesinin gereğini, belgelendirmedeki karışıklığın giderilmesinin gerekliliğini vurguladı. Telif hakları konusunda ellerinden geleni yaptıklarını ve 1000'e yakın tesis adına 150 bin yatak karşılığı garanti verdiklerini yineleyen Ahmet Barut, "Müzik meslek birliklerindeki arkadaşların bunu ıskalamalarına şaşırdık." dedi.
Sektör adına yapılan konuşmalardan sonra söz alan Bakan Günay, Türkiye ekonomisinde turizmin büyük önemi olduğunu vurgulayarak, sektörün sorunlarının çözümü konusunda güvence verdi ve "güvencemizin kaynağı, Başbakanımızın turizme verdiği önemdir" diye konuştu.
Bakan Günay konuşmasında, "Çalışmalarımızı tarihsel ve doğaya saygı çerçevesinde kaliteli hizmet kapsamında yürüteceğiz. Bakanlık olarak kalıcı yatırımlara yöneleceğiz. Savurganlık dönemi bitmiştir. Dış tanıtımda yeni yöntemlerle atağa kalkacağız. Ve yeni dönem tanıtım çalışmalarını Ocak ayında başlatıyoruz. Tanıtım çalışmalarına özel sektör de bir fon ayırmalıdır. Telif konusuyla ilgili olarak sanatçılarla da görüşmeler yaptım. Bu konu çözülecek. Turizm Bakanlığı ve yerel yönetimler arasındaki tesis belgelendirmede yaşanan yetki karmaşasını ben de bir sorun olarak görüyorum. Yeni dönemde denetim konusuna önem verilecek. Ancak denetimler nezaket içerisinde zarafetle yapılacak. Yabancıların bulunduğu bir tesise üniformalı insanların girmesi ve farklı davranışlar sergilemeleri kabul edilemez. Türk turizminin yeni yataktan çok kaliteye ihtiyacı var. Turizmde artık kaliteye yatırım yapılmalı. Kalitesiz tesis olmasın. Bunun için bir eğitim seferberliği başlatacağız." dedi.