KEMER’İN ZİRVESİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Kemer'de 2365 mt.lik zirvede yer alan Tahtalı Dağı, Olympos Teleferik ile ziyaretçi akınına uğruyor.

KEMER’İN ZİRVESİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Her yıl binlerce yerli ve yabancı misafir, 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıkarak çeşitli etkinliklerle vakit geçiriyor. Güneşli havalarda denize girdikten sonra zirvede kar keyfi yaşama imkanı da sunan Tahtalı Dağı'na yaklaşık 12 dakika süren teleferik yolculuğu sonrası ulaşılıyor.

Zirvede farklı alternatif imkanlar var

Zirvede, yamaç paraşütü yaparak Kemer ve Antalya manzarasını izleme imkanı da elde eden misafirler, yaklaşık 45 dakika havada kaldıktan sonra Tekirova sahiline iniş yapıyor.
Zirveye çıkan tatilciler, insan sapanı (bungy catapult) ile heyecanlarına farklı bir boyut katıyor. İnsan sapanı diye adlandırılan bungy catapultta eğlenen turistler, mekanizmaya kurulan esnek iplerin motorla gerilip serbest bırakılmasıyla 18 metre yüksekliğe fırlatılıyor.

Zirveye 210 bin kişi çıktı

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, Tahtalı Dağı'nın alternatif turizme en güzel örneklerden biri olduğunu söyledi.
Zirveye her yıl çok sayıda yerli ve yabancı misafirin çıktığına değinen Başkan Topaloğlu, “Pandemi öncesi yılda Tahtalı Dağı'na yaklaşık 380 bin kişi çıkıyordu. Pandemi nedeniyle bu sene başından 210 bin kişi zirveye ulaşmış. Misafirlerin çoğunluğunu Ruslar oluşturuyor. Kış döneminde daha çok Asya ülkelerinden başta Güney Koreliler geliyor. Asya pazarı iyi durumda. Ayrıca son aldığımız blgilere göre günlük 50-60 Alman misafir de gelmeye başlamış. Avrupalı turistler de artık yavaş yavaş geliyor.” dedi.

Kemer kış turizmine kucağını açıyor

Topaloğlu, kış turizmine yönelik belediye olarak bisiklet ve yürüyüş yollarını belirlediklerine de değinerek, “Bu yolların QR kodlarını oluşturduk. Geçen sene yapacaktık ama pandemi nedeniyle yarıda kalmıştı. Gelecek sene bunu gerçekleştireceğiz. Kemer kış turizmine de kucağını açıyor.” diye konuştu.