İNGİLTERE’DE TURİZM YAVAŞ GELİŞECEK

VisitBritain’in yaptığı son tahminlere göre 2021’de uluslararası turist harcamaları 2019’daki 33 milyar Avro’nun dörtte birinden daha az olacak (7,2 milyar Avro).

İNGİLTERE’DE TURİZM YAVAŞ GELİŞECEK

Ulusal turizm harcamaları da 60 milyar Avro olacak. Bu da 2019’daki 106 milyar Avro’nun yarısından biraz fazlası demek.

Turizm ne kadar değer kaybetti?

Öte yandan geçen yıl, ulusal turizm sektörü değerinin yaklaşık üçte ikisini kaybettiği belirtilirken ekonomide 67.5 milyar Avro kaybı temsil ettiği söylendi.Geçen yılki zararın ardında ülke turizme 29 milya Avro destek sağlamasına rağmen ziyaretçi harcamaları 2020’de bir önceki yıla göre % 78 ve ulusal harcamalar da % 63 düşerek ekonomide turizm için günlük 331 milyon Avro zarara yol açtı.

İş sürdürme planı, konaklama şirketleri için KDV’nin düşürülmesi ve şirketler için faiz oranlarının düşürülmesi gibi İngiliz Hükümeti’nin destek önlemleri almıştı

Yeni bir yaklaşım

Geçtiğimiz yıl, VisitBritain, endüstriyi desteklemeye odaklandı, işletmelere ve destinasyonlara verdiği desteği, tüketici bilgileri ve eyleme geçirilebilir veriler sağlamaktan endüstri-devlet diyaloglarını kolaylaştırmaya kadar artırdı. Buna ek olarak, bir hafta önce, şehirlere ve kentsel turistik mekanlara odaklanarak iç talebi canlandırmak için “Gündelik Kaçış – Bu Yaz İngiltere’nin Keyfini Çıkar” kampanyasını başlattı.(Kaynak:turizmdatabank)