İKİ ÜLKE ARASINDA KÖPRÜ OLACAK

Uzun yıllar farklı turizm şirketlerinde yönetici olarak görev yapan Mutlu Güngör’ün Moskova’da kurduğu yeni şirket, Rusya’nın en önemli markalarını bir araya getirdi. Güngör ve ekibi, Türkiye-Rusya arasında köprü olacak.

İKİ ÜLKE ARASINDA KÖPRÜ OLACAK

Türkiye-Rusya arasında köprü kurmayı amaçlayan Mutlu Güngör; Moskova’da MarEV adında yeni bir şirket kurdu. Türk ve Rus iş dünyasını buluşturmayı amaçlayan yeni şirket, yine turizm sektöründe önemli deneyimleri bulunan Ali Mikailov ve Svetlana Golikova ile takviye edilerek, çalışmalarına hız verdi. Kısa sürede Rusya’nın en önemli markaları ile işbirliği anlaşması yapan MarEV, başta turizm olmak üzere bir çok sektörde iki ülke arasında köprü olacak.

ÖNEMLI MARKALARLA ANLAŞMALAR IMZALADI

Türk girişimcilerin Moskova’daki son şirketlerinden MarEV, ilk olarak 27 Temmuz’da Antalya’da düzenlediği organizasyon ile Rus ve Türk iş dünyalarını buluşturdu. Bu toplantının ardından Rusya’nın önemli markaları ile anlaşmalar imzalayan MarEV, başta turizm olmak üzere bir çok sektörde iki ülke arasında bağlantılar kurmayı amaçlıyor.

MarEV ile işbirliği anlaşması yapan Rus markaları şunlar:

Kommersant Publishing House: Rusya Federasyonu ve Rusça konuşan ülkelerdeki en saygın medya grubudur. Web portal, gazeteler, dergiler ve radyosu ile iş dünyasının pusulası olan grup, aktüel finans ve ekonomi haberleri ile Rus ekonomisinin önemli kanaat önderlerindendir.

Rusya Alışveriş Merkezleri Konseyi: Rusya Federasyonu içerisinde yaklaşık 1950 alışveriş merkezinin temsilcisi olan bir oluşumdur. Konseyin üyelerinden 500’e yakınının  sadece Moskova, St.Petersburg ve Ekaterinburg’da olması, Rusya ekonomisinin üzerindeki gücünü açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

Logic Media: Rusya Federasyonu’nun indoor reklamcılığındaki en önemli şirketlerinden birisidir. Ağırlıklı olarak lüks yaşam alanlarındaki (iş merkezleri, rezidens yaşam alanları, süpermarketler zincirleri, benzin istasyonları, paralı yollar) digital reklam alanlarını işletmektedir.

Maer Group: Rusya Federasyonu’nun hemen her şehrindeki açık hava reklamlarını işleten ve bu alanda Rusya’nın liderliğini yapan firmadır. Özellikle büyük dev ekranlar, digital bigboardlar ve bina giydirmeli dev facade reklamlar şirketin faaliyet alanlarıdır.

MarEV’in kurucusu Antalyalı işadamı Mutlu Güngör, işbirliği yaptıkları firmaların arasına önümüzdeki günlerde yenilerinin ekleneceğini bildirdi. Türk turizmcilerinin Rusya pazarındaki faaliyetlerine çözüm üretebilmeyi amaçladıklarını belirten Güngör şöyle konuştu: “Yeni oluşumumuz, turizm sektörü ve turizmcilerimize çok önemli katkılar sağlayacaktır. Turizmin yanı sıra, her sektörde Türk ve Rus iş dünyası arasında köprü olmayı amaçlıyoruz. Sağlık, emlak ve parakende sektörleri başta olmak üzere farklı alanlarda Türk yatırımcılarına yol gösterici olacağız. Şirketimiz bünyesinde donanımlı ve etkin bir ekip oluşturuldu. Bu ekip ile Türk iş dünyasının hizmetinde olacağız.”

MarEV’in kurucuları şunlar:

Mutlu GÜNGÖR: MarEV marketing Event Solutions Şirket Sahibi ve Genel Müdürü. Uzun yıllar Antalya'da oteller ve eğlence sektöründe üst düzey yöneticilik yaptı. 2004-2007 yıllarında GTI Tour Rusya’da PR,reklam ve pazarlama direktörliği yaptı. Daha sonra Efecan Group'ta Genel Koordinatörlük, Coral Rusya’da Reklam Direktörlüğü görevlerini üstlendi.

Ali MIKAILOV: 1998'de Turtess Antalya ile Turizm hayatına başlayan Mikailov, ardından Moskova Mostravel ve TUI RıUssia'da satış yöneticisi olarak çalıştı. Coral Travel Russia da Satış ve Pazarlamadan sorumlu direktörlük görevinden sonra tekrar TUI Russia da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. One Touch Travel'da 1 yıl Genel Müdürlük yaptıktan sonra bir süre Rusya federasyonunda farklı iç turizm projelerini  yönetti. MarEV’de İşletme Müdürlüğü görevini yürütüyor.

Svetlana GOLIKOVA: MarEV Marketing Event Solutions'da Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstleniyor. Özellikle rezervasyon, FIT ve MICE departman deneyimleri olan Svetlana Golikova, Balkan Express, Bentour Russia, GTI Russia, Anex Tour Russia ve Maldive Resorts gibi önemli markaların bünyesinde turizmde 22 yıllık bir geçmişe sahip.