'HIZLICA TOPARLANDIK, İLK SIRAYA YERLEŞTİK!'
Dünya, Türkiye ve Antalya'da sektörel gelişmeler ve turizm verilerinin ele alındığı AKTOB mart ayı dijital bültenİ yayınlandı.

Bültende, sürdürülebilir turizm ve yükselen turizm kaynak pazarlarından Polonya hakkında pazar analizi yer aldı.
AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, bültende son döneme ilişkin turizmdeki gelişmeleri değerlendirdi.
"Turizmin en temel olumlu etkileri,istihdam, ekonomi ve sürdürülebilirlik.2023 Yılında 3 ayı geride bıraktık. Onlarca ilimizi etkileyen yıkıcı bir felaketin ardından,yeniden yapılanma sürecinde ulusal kalkınmayı hedef belirleyerek çalışmalarımıza bubaşladık.
Turizm verileri, Türkiye ve Antalya’nın, 2022 yılında hızlıca toparlanarak dünya turizmindel ilk sıraya yerleşmesinin ardından 2023 yılında da yükselme ivmesinin devam edeceğinig österiyor.
Dünya turizm hareketlerinde, güçlü bir destinasyon profili ile sıralamalarda ilkler arasında yer alan Türkiye ve Antalya’nın, bu başarılarının devamı, turizmi besleyen kaynaklarımızın sürdürülebilirliği ile paralel giden bir dengededir. Bu dengeyi korumak ise hepimizin sorumluluğudur. Sürdürülebilirlik çerçevesinde çalışmalarını hızlandıran T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve TGA, sürdürülebilirlik stardartlarının en üst akreditasyon kuruluşu olan Global Sustainable Tourism Council ile işbirliği anlaşmasına imza attı.
Bakanlığımız belgeli tüm konaklama işletmeleri Sürdürülebilir Turizm Programı’nın 1. Aşama Belgesini alması zorunlu tutuldu. Bu dünyaya, bu coğrafyaya, çocuklarımıza bırakacağımız çevreye olan sorumluluğumuz gereği bu bir zorunluluk değil gönüllülük olmalıdır.
Turizm, bugün dünyanın en büyük 3. sektörü, bir zamanlar sadece seçkin bir azınlığın ayrıcalığından esasen bir insan hakkı olan bir şeye evrildi. Bu büyüme insanları birbirine yaklaştırdı, gelişen dünyada değişimi ve ilerlemeyi teşvik etti ve servet ve faydaların daha adil bir şekilde dağıtılmasına katkıda bulunmakta. Yine de turizmin hızlı ve geniş kapsamlı büyümesi sosyal, ekonomik ve çevresel zorlukları da beraberinde getiriyor.
Bu zorluklar büyümeyi durdurmamalı, büyüme insanın bir parçasıdır. İlerlememiz gereken şey, büyümeyi yönetme ve onu yeni bir büyüme sürdürülebilirlik yönüne ulaşmak için iyi yönde bir güç olarak kullanma becerimizdir. "
AKTOB BÜLTENİ OKUMAK İÇİN: AKTOB Bülteni