HALİÇ ÜNİVERSİTESİ'NDE 1.ULUSLARARASI TURİZM ZİRVESİ

Halil ÖNCÜ ( İSTANBUL ) - Uluslararası Otelciler Derneği tarafından KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun açılış konuşmasını gerçekleştirdiği “I. Uluslararası Turizm Zirvesi”,Haliç Üniversitesi’nde gerçekleştiridli. Sabah 9 da başlayan ve 6 farklı konu, 6 farklı moderatör ve 18 konuşmacı ile devam eden zirve büyük ilgi çekti.

Uluslararası Otelciler Derneği ve Haliç Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen ''I.Uluslarası Turizm Zirvesi''nin ilki Türkiye ve KKTC turizmini kapsadı. Zirve, İki ülkenin de turizmde farkındalığı arttırmak, vatan ve yavru vatan turizmini canlandırmak; yerli ve yabancı turistlerin turizm hareketine katılımını sağlamak amacı ile gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Eren yaparken, Uluslararası Otelciler Derneği Başkanı Barış Türer, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da açılış konuşmasını gerçekleştiren isimler oldu.
INTHA Yönetim Kurulu Başkanı Barış Türer yaptığı konuşmasında, I. Uluslararası Turizm Zirvesi’nin hayırlı olmasını temenni etti ve organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC'nin bütün engellere rağmen turizmde oldukça fazla gelişme gösterdiğine dikkat çekerek, "Adada turizm ve eğitim ayrılmaz bir bütün" diyerek, “Kıbrıs, bir ada ülkesi. 1974 Mutlu Barış Harekatı sonrasında iki otel ile başlayan Kuzey Kıbrıs’ın turizm serüveni, 26 binlik yatak kapasitesine ulaştı. 38 bin seviyesinde olan ziyaretçi sayısı ise 1 milyon 200 bin seviyesine ulaştı” diye konuştu. Bakan Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın bütçe açığının % 50’sinin turizm, % 40’nın ise üniversite öğrencileri ve eğitim sayesinde, eğitim turizmiyle birlikte kapatıldığına da dikkat çekti.

Programda, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizminin geleceği, konaklama işletmelerinde uluslararası markalaşmanın pazarlamadaki etkisi, seyahat acentelerinin yaşamış oldukları genel sorunlar, MICE sektörünün Türkiye ve KKTC üzerindeki etkisi, seyahat işletmelerinde sosyal medya kullanımı ve dijital pazarlamanın etkisi ve destinasyon pazarlama sürecinde yöresel kültürün etkisi konuları yer aldı.