DİNÇER SARIKAYA 'TURİZMİN “BLACK FRİDAY”INI YAŞAYACAĞIZ!'

Halil ÖNCÜ ( KEMER) - Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya değerlendirmelerde bulundu.

DİNÇER SARIKAYA 'TURİZMİN “BLACK FRİDAY”INI YAŞAYACAĞIZ!'

Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, Rusların şu anda kapılar açılsın diye içeride baskı altında beklediklerini ifade ederken, kapıların açılması sonrasında Rusların yoğun ilgisi ile Türk turizminin“Black Friday” yaşanacağını söyledi.

Artık otellerimiz kapılarını açmak üzere hazır!

Başkan Dinçer Sarıkaya yaptığı açıklamada “Son gelen duyumlara göre Putin ancak eylül ayında aşılama dönemi bitirildikten sonra Rusya’nın kapılarını açılabileceğini söyledi. Böyle bir duyumumuz var. Tabi bu tam bir resmi kanaldan gelen bir duyum değil. Daha önceki krizlerde de bu beklentilerimiz olmuştu. İleriye atılan tarihler kısa sürede açılıp turizm başlamıştı. Daha öncede çok defalar söylemiştim. Ruslar şu anda kapılar açılsın diye içeride baskı altında bekliyor. Buna bir benzetme yapacak olursak; başta Amerika olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde uygulanan Kara Cuma, turizmde kapılar açılınca Türkiye turizminde gerçekleşecek diye düşünüyorum. Bu da turizmin Black Friday’ı olacak. Rusların akın akın geleceklerini düşünüyoruz. Çünkü coğrafyamız, havamız, hizmet kalitemiz ve turizm sertifikası ile almış olduğumuz önlemler, aşılama programları her şeyi en iyi şekilde yapıyoruz. Her şey hazır şu anda. Artık otellerde kapılarını açmak üzere hazır. Tüm hazırlıklar tamamlandı.”dedi.

Personellerimiz pandemi döneminde kilo aldı

Personellerin bu süreçte kilo aldığını da espirili bir dille anlatan Başkan Sarıkaya, “Personellerimiz hazır. Ama şöyle bir durum var. Pandemi maalesef personellerimizi de etkiledi. Personelimiz bu süreçte kilo aldı. Yeni sezona giriş yaparken, personellerimizin kıyafetlerini de yenilemek zorunda kaldık. Eskiden üniformalara küçük küçük rötuşlar yaparken, şimdi üniformaları tamamen sıfırdan yeniliyoruz. “dedi.

Maliyetler çok arttı

Otellerde maliyetlerin artışına da dikkat çeken Başkan Dinçer Sarıkaya “Bu arada maliyetler fırladı gitti. Şu anda örnek verecek olursak, kiraz 24-25 TL. aralığında. Kavun, karpuz sezonun meyveleri. 8-10 liralardan bir buçuklara düştü ama günde 1.5-2 ton karpuz kavunun gittiğini de unutmamak lazım. Maliyetler konusunda ciddi bir mücadele vermek gerekiyor. Maliyetler her şeye yansıdı. Stabil bir fiyat politikası ile tüm misafirlerimizi bekliyoruz.”diye konuştu.