DİNÇER SARIKAYA:'KEMER DÖRT DÖRTLÜK BİR DESTİNASYON!'

Halil ÖNCÜ ( ANTALYA) - KETOB ( Kemer Turistik Otelciler Birliği) Başkanı Dinçer Sarıkaya yaptığı açıklamasında, aşının hızlandırılması ve otellerin Güvenli Turizm Sertifikası ile iyi bir yol alındığına dikkat çekerek, vaka sayılarının azalması ile birlikte sezonun açıklaması ile yoğun bir sezon beklediklerini söyledi.

DİNÇER SARIKAYA:'KEMER DÖRT DÖRTLÜK BİR DESTİNASYON!'

2020’de turizmi bıraktıkları noktada olduklarını ifade den Dinçer Sarıkaya “ Ülke olarak,dünya olarak pandemi illetine biraz alıştık. En azından neyle savaştığımızı biliyoruz. Nasıl savaşacağımızı da biliyoruz. Dolayısıyla 2021’e daha temkinli ve hazırlıklı olarak girdik. Tabi Turizm Bakanlığımızın üzerinde ciddiyetle durduğu turizm güvenliği sertifikasıyla da Türkiye olarak oldukça iyi bir yol aldık. Dünyada da turizmde de liderlik yapacak duruma geldik. Şu anda sadece biz değil, şu anda tüm dünya kapanmış durumda. Bu nedenle tabi ki tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp ve tekrar hazırlıklarımızı bitirip yeni sezona en azından girmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla o zamana kadar da tüm dünya bu konuda hazırlıklarını yapmış olacağını ümit ediyoruz. Sayılarda ve maalesef rakamlarla konuşmak zorunda kalıyoruz. Vakalar gittikçe düşmeye başladı. Dolayısıyla yüksek sezonda herkesin evinde bekleyip böyle sınırlara dayandığı, dayanacağı şekilde bir koşuşturma ve talep olacağını hissediyoruz. Hazırlıklarımız da bu yönde. Tabi ki açıldıktan sonra da gelen kişilerin sağlıklı bir şekilde konaklayıp ülkelerine geri dönmeleri bizim elimizde. Dolayısıyla bu konuda son derece ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Gelen misafirlerimize önce sağlık sonra da sağlıkla ve memnuniyetleriyle birlikte tekrar tekrar gelmek üzere uğurlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Kemer, coğrafi bakımdan tüm dünyada örnek bir coğrafyaya sahip!

Kemer çok önemli ve değerli bir turizm destinasyonuna sahip olduğuna da dikkat çeken Başkan Dinçer Sarıkaya “ Kemer, coğrafi bakımdan tüm dünyada örnek bir coğrafyaya sahip. Bu nedenle alıcısı da çok. Şu anda Kemer dört dörtlük bir destinasyon. 2021’de turist misafirleri ağırlamak için gerek iç Pazar gerekse de dış pazarda ağırlamak üzere hazır bulunuyor. Geçen sene açmayan bir sürü otelimiz vardı. Bu sene onlar da tüm hazırlıklarını yapıp, sezona gireceği tarihi bekliyor. Yeter ki biz bu güvenli turizm sertifikasının vecibelerini yerine getirip misafirleri, sınırdan itibaren karşılayıp dört dörtlük hizmetle ağırlayıp yolcu etme aşamasına gelelim. 2020’deki travma şu anda geçmiş durumda. Bir çok kişi de zaten bu hastalığa yakalandı. Aşı politikası da son derece hızlı gidiyor. Bu Kemer’in ve turizmcilerin Türkiye’deki tüm turizmcilerinde şu anda aşı programına alınmasıyla da tüm dünyada güvenli bir ülke olduğumuzu gösterir bir konuma geldik. Bu nedenle tercih edileceğimizi ve evde bekleyen turistlerin bu psikolojilerini kırarak bir şekilde bir yol bulup ülkemizi ziyarete geleceklerini düşünüyorum. Çünkü Kemer’in şöyle bir özelliği de var. Kemer bir ege coğrafyasına sahip. Yani her bölümünden başlayarak Ege coğrafyasında gösterdiği gibi deniziyle, sualtı güzellikleri ile ve dağlarıyla son derece albenisi olan bir bölge.”diye konuştu.