BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Erken rezervasyon kampanyası rekora koşuyor

BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin acente ağı en yaygın ve güçlü büyüme performansı ile dikkat çeken firması Jolly, EMITT 2022 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda da dikkat çeken turizm şirketi oldu. Düzenlenen basın sohbetinde Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ve CEO & Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar, 2022 yılında yabancı turistin Türkiye ilgisinde güçlü bir ivme beklediklerinin altını çizerken bu yıl içinde yurtdışına açılma hazırlıklarının son hız devam ettiğini belirtti.

35 YILDIR GÜVEN VE MEMNUNİYETLE YOL ALDIK

Bu yıl 35’inci yaşını kutlayan Jolly, 2022 yılı proje ve yol haritalarını Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, CEO& Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar ve tüm departman yetkililerinin de katılımıyla EMITT 2022 Fuarı’ndadüzenledikleri basın sohbetinde açıkladı.

Fuarın en büyük katılımcılarından biri olduklarının altını çizen Vardar, “Turizm gibi zorlu bir sektörde yenilikçi yapımızla 35’inci yılımıza girmiş olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Sektörün en eski markalarından biri olarak, sağlam yapımız, müşterilerimize verdiğimiz güven duygusu, ailemizin birer ferdi haline gelen ekip arkadaşlarımız ve mutlak müşteri memnuniyeti vizyonumuzla bugünlere geldik” dedi.

ERKEN REZERVASYON KAMPANYAMIZ REKORA KOŞUYOR

Aşılanma hareketiyle birlikte salgında hızlı bir yol katedildiğini belirten Mete Vardar, “Dünya yeniden seyahat etmek için sabırsızlanıyor, dolayısıyla önümüzdeki dönemde turizmde güçlü bir hareket olacağını öngörüyoruz ve bu süreçte en büyük ilgi görecek ülkelerden birinin de Türkiye olacağına inanıyoruz” dedi. Vardar, şunları anlattı “Avrupa ve Rusya,2021 Haziran ayında Türkiye’ye kapılarını açınca iyi bir ivme yakaladık, 2022’de ise Türkiye’nin kapıları tüm dünyadan misafirlere açılacak. Bu sebeble yaz sezonunda Türkiye’deki otellerde yer bulmak oldukça güç bir hal alacak. Dolayısıyla yerli turist için erken rezervasyon her zamankinden çok daha büyük bir önem taşıyor.

Bunu öngörerek Kasım 2021’de startını verdiğimiz, yüzde 50’ye varan indirimlerin sunulduğu Erken Rezervasyon Kampanyası beklediğimizden fazla ilgi gördü. Yerli müşterilerimiz, birçok avantaj sunduğumuz erken rezervasyon kampanyasıyla tatilin 4’te birini ödeyip, kalan tutarı son üç günde tamamlama, kesintisiz iptal hakkından oluşan özel kampanyamıza yoğun bir talep oluştu. Bu dönem, gelmiş geçmiş en önemli erken rezervasyon dönemi diyebiliriz.”

JOLLY YÖNETİM KURULU BAŞKANI METE VARDAR: “22 YILIN EN ÖNEMLİ ERKEN REZERVASYON DÖNEMİNDEYİZ”

Bu yıl döviz kurundaki artışa paralel otellerin maliyetlerininyükseldiğini, buna bağlı olarak da erken rezervasyon fiyatlarının geçen yıla göre artışla başladığına dikkat çeken Mete Vardar, şöyle devam etti: “Kasım ayında yaptığımız basın toplantımızda geçen seneye göre fiyat artışları, Jolly’nin otellerle yaptığı iş birliği nedeni ile yüzde 25-30 ortalamasındaydı, şimdi ise döviz ve diğer tüm maliyetlerdeki yüksek artış nedeni ile yüzde 40-50 seviyelerinde. Erken rezervasyon kampanyası bitiminde ise yüzde 60 ile 100 arası fiyat artışı bekleniyor.Erken rezervasyon dönemini fiyat ve yer bulma avantajı olarak mutlaka değerlendirmek gerekiyor, öyle ki 2022 senesinin son 22 yılın en önemli erken rezervasyon dönemine sahiplik edeceğini söyleyebiliriz. Bu sene kampanyamız önceki yıllardan daha yoğun bir ilgi ile karşılandı. Güzel bir tatil deneyimi için misafirler kurumsal ve güven veren şirketler ile seyehat etmeyi daha çok tercih ediyor.”

JOLLY, İSTİKRARLI BÜYÜMESİNE DEVAM EDİYOR

35. yılında müşteri memnuniyeti ile istikrarlı büyümesine devam eden Jolly’nin büyüme performansı hakkında da bilgi veren Mete Vardar, “2021 yılında pandemi etkisine rağmen güçlü büyümemizi sürdürdük. 2019 yılına göre yurt içi turlarda kişi sayısında yüzde 30, ciroda ise yüzde 80 büyüme oranı yakaladık” ifadelerini kullandı. Düzenledikleri kültür turlarıyla artık yerli turistin hafızasında özel bir yer edindiklerine dikkat çeken Vardar, “Kültür turlarına verdiğimiz önemi bu yıl daha çok artırarak devam edeceğiz” dedi. Yurtdışı departmanının da 1 Mart itibariyle yoğun bir talep alacağını aktaran Mete Vardar, “tüm dünyada seyahat özgürlüğü başlıyor, yurt dışı taleplerinde de büyük bir büyüme öngörüyoruz. Bahsettiğimiz döviz ve diğer tüm maliyetlerdeki yüksek yükseliş nedeniyle yüzde 40-50 seviyelerine gelen fiyat artışları ile,2022 yılında şirket genel hedeflerinde bütçe revizyonu yaptık ve ciroda büyümeyi yüzde 80olarak öngördük. Sadece turlar değil diğer tüm departmanların da hız kazanacağı bir sene olacaktır” şeklinde konuştu.

İKİNCİ ÇEYREKTEYURTDIŞINA AÇILIYORUZ

Jolly markasını bu yıl yurt dışına taşımanın yoğunluğu içerisinde olduklarına dikkat çeken Jolly CEO& Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar; “müşteri güven ve memnuniyeti ile sektördeki yerimizi her geçen gün daha da güçlendiriyor, bizim için çok önemli bir adım daha atıyoruz ve bu yılın ikinci çeyreği itibariyle Jolly markasını yurtdışına da taşıyoruz” dedi. Bugün Türkiye’nin 26 önemli şehirinekültür turu yaptıklarını anlatan Mert Vardar, “Şimdi bu turları yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza de lanse ediyoruz. Yeni operasyonla, misafirlerimizi yurtdışından uçak bağlantılarıyla getirerek, 26 şehirdeki kültür turlarına dahil edeceğiz. Hatta ilk denemelerimize başladık ve Belçika’dan iki Doğu Anadolu turunu organize ettik bile. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımızın yoğun ilgisini görüyoruz ve ciddi bir alım başladı.” şeklinde konuştu.

JOLLY YENİ SEZONA GÜÇLÜ BİR İLETİŞİM KAMPANYASI İLE BAŞLADI

Jolly, yeni erken rezervasyon kampanyasını alışılmışın dışında çok güçlü ve dikkat çeken bir iletişim kampanyası ile duyurdu. Tatil ve seyahat deneyimini öne çıkaranreklam filmleri serisi ve radyo jingle’i ile kendinden çokça söz ettiriyor. Sezona hızlı bir giriş yapan Jolly, dünya çapında meşhur Chori Chori isimli Hint şarkısını Türkçe’ye uyarladı ve kaçırılmayacak bir dans furyası başlattı. Mutluluk ve coşku ile dans edilebilecek ve dinleyen herkesi kıpır kıpır etkileyen şarkısı ile hem dansçıları hem de misafirlerini Jolly dansı yapmaya teşvik ediyor.