BTB TOURS EMİN ADIMLARA İLERLİYOR

Türk turizminin yurtdışındaki en genç temsilcilerinden olan ve yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken Salih Gözcü, seyahat acentesi BTB Tours ile önemli başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

BTB TOURS EMİN ADIMLARA İLERLİYOR

Dubai merkezli Türk seyahat acentesi BTB Tours’un kurucusu Salih Gözcü, BTB Tours ile büyük başarılara imza atıyor. Antalya Turizm Fuarı'nda Halil Öncü'ye açıklamalarda bulunan Salih Gözcü, BTB TOURS olarak Türkiye Turizm Pazarına giriş yapacaklarını ifade etti.

Salih Gözcü mevcut başarılarını vurgulayıp, Antalya başta olmak üzere, Akdeniz, Ege ve Karadeniz bölgesindeki destinasyonlara turist getirmek üzere harekete geçtiklerini belirtirken: “BTB Tours benim önderliğimde beş kişi ile başladığımız yolculukta, beş yıl içinde Dubai’nin en büyük turizm şirketi haline geldi. Geçtiğimiz sene 300 bin pax.’lık bir sonuca ulaştık. Dubai’de yakalamış olduğumuz başarıyı , kendi ülkemizde de sağlamak üzere harekete geçtik. Dubai, Mısır, Türkiye ile bunlar dışında Balkanlar, Azerbaycan, Kazakistan,Özbekistan, Kırgızistan’da kendi tur operatörlerimiz var. Cumhuriyetimizin 100.yaşında Antalya turizm pazarına bu yıl ilk defa giriyoruz. Antalya başta olmak üzere, Akdeniz, Karadeniz ve Ege bölgelerinde aktif çalıştığımız 35 Pazar ile Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya geldik” şeklinde konuştu.

Salih Gözcü dünyada 1.5 Milyar kişinin seyahat ettiğini ifade ederek Dubai turizmindeki gelişmeleri de şöyle özetledi: “Dubai’ye Türkiye’nin 15 yıl önceki kaliteli müşterisi geliyor. Dubai kişi başı gelir, otellerin yapısı ile kaliteli müşteri kitlesini çekti. Pandemide ise güvenli ülke imajı hakkında uluslararası pazarlarda PR- tanıtım çalışması yaparak güven kazandı. Güvenli ülke tanıtımı ile turist kaybetmedi. Krizi çok iyi fırsata çeviren Dubai, bu arada EXPO’ya ev sahipliği yaparak turist sayısını yüzde 30 ile 40 oranında yükseltti. Futbol şampiyonası ile de önemli bir organizasyona ev sahipliği yaparak önüne çıkan fırsatları çok iyi kullanan bir destinasyon konumunda şu an” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Salih Gözcü, belirtmiş olduğu konulara ek olarak, Turizm gelirlerine önemli oranda katma değer sağlayan Yüksek Gelir Gurubu içerisindeki turist kitlesini de ülkemize getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

SALİH GÖZCÜ KİMDİR?

Salih Gözcü, 1987 yılında Tokat'ın Turhal ilçesinde dünyaya geldi. Ailesinin esnaf olması nedeniyle çalışma hayatıyla henüz çocuk yaşta tanıştı. Sinop Gerze Turizm Otelcilik Lisesi'nde aldığı eğitimle birlikte Antalya'da turizm sektöründe çalışmaya başladı.Çeşitli pozisyonlarda görev yaptıktan sonra 2008 yılında Dubai'de hizmet veren bir seyahat acentesine transfer oldu. Henüz 26 yaşındayken "Dubai'deki en genç genel müdür" unvanını aldı.2016 yılında "BTB Tours" adıyla kendi turizm şirketini kurdu. Kısa sürede sektörde büyük başarılar elde etti.