BAŞKENT’E DEĞER KATAN PROJE HAYATA GEÇİYOR KÜLTÜR YOLU

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, köklü bir tarih ve zengin bir kültürel mirasa sahip olan Ankara'nın kültürel mekanlarının değerlendirildiği çok önemli bir turizm projesi olan “Kültür Yolu”nun Mayıs ayında hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

BAŞKENT’E DEĞER KATAN PROJE HAYATA GEÇİYOR KÜLTÜR YOLU

Ankara’ya büyük bir ivme kazandıracak olan yeni kültür sanat rotası “Kültür Yolu” projesinin tamamlandığında Başkent’in kültür sanat hayatına çok olumlu etkileri olacağını dile getiren Birol Akman, böylece Ankara’nın birçok yerel ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaparak turizm açısından da zirve yapacağını kaydetti.

Akman, Ankara Kalesi’nden başlayarak, hanları, hamamları, müzeleri, Roma döneminden kalma antik tiyatro, sütun, tapınak, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait kamuya ait tarihi yapılardan oluşan, üzerinde 29'u tarihi yapı olmak üzere 411 tane tescilli eserin bulunduğu Kültür Yolu ile Ankara'nın içinde barındırdığı tüm güzelliklerin gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılacağını belirtti.

ATİD olarak Ankara'nın turizmde hak ettiği yere gelmesi için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Birol Akman, İstanbul’daki Beyoğlu Kültür Yolu ile aynı tarihte açılacak olan Ankara Kültür Yolu'nun Başkent'e büyük bir değer katacağını aktardı. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Cumhuriyet tarihinin de önemli bir tanığı olan Ankara'nın bu proje ile bir cazibe merkezi olacağını söyleyen ATİD Başkanı, “Ankara'nın kültürünü ve geçmişini tanıma fırsatı veren, Ankara'nın dünya başkentleri arasında bir 'marka' haline gelmesi açısından oldukça önemli bir adım” diye konuştu.