BAŞKAN TOPALOĞLU NORMALLEŞME SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, son yapılan kabine toplantısı sonrası alınan yeni kararları değerlendirdi.

BAŞKAN TOPALOĞLU NORMALLEŞME SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kararlarda esnafı ilgilendiren kararlarda alındı.

Başkan Topaloğlu, restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme içme yerlerinin sabah 07:00 ile akşam 21:00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapılabileceğini, saat 24:00'e kadar da paket servisini sürdürebileceğini hatırlatarak, turizm bölgeleri için bu saatlerin tekrar revize edilmesinin hem turist hem de turizm esnafı için yerinde olacağını söyledi.

Turizmin ilk adreslerinden olan Kemer'de esnafın genel anlamda akşam saatlerinde iş yaptığına, turistin de alışveriş için akşam saatlerini seçtiğine dikkat çeken Başkan Topaloğlu, "Esnafımız yaz aylarında akşam vakitlerinde dışarıya çıkan ve ilçemizi dolaşan misafirlerimize hizmet vermeye çalışıyor. Esnafımızın iş yükünün en fazla olduğu zaman dilimi akşam vakitleri. Alınan yeni kararlar kapsamında belirlenen sabah 07:00 akşam 21:00 saatlerinin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle akşam kapanma saatlerinin pandemi kuralları şartlarının da uygulanması ile birlikte 24:00 olması çok yerinde bir karar olacaktır. " dedi.

Başkan Necati Topaloğlu, esnafın her zaman yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerine vurgu yaparak, "Esnafımızın sıkıntılarını ve pandemi sürecinde yaşadığı zorlukların farkındayız. Daha önce Antalya milletvekillerimiz, DSP Genel Başkanımız başta olmak üzere birçok yetkili isim ile telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Esnafımızın sıkıntılarını gerekli mercilere anlattım. Yeni alınan kararlar kapsamında belirlenen saatlerin değişmesi için görüş bildirdim. Esnafımızın yanındayız. İnşallah bu günleri de el birliği ile atlatacağız” diye konuştu.