BAŞKAN TOPALOĞLU 'KEMER EKOTURİZM İLE ÖN PLANDA'

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, TRT Antalya Radyosu’nda Akdeniz’in Sesi programında Tarik, Kültür ve Turizm Köşesi’nde canlı yayın konuğu olarak değerlendirmelerde bulundu.

BAŞKAN TOPALOĞLU 'KEMER EKOTURİZM İLE ÖN PLANDA'

Canlı yayına telefonla bağlanan Başkan Topaloğlu, Uluslararası Ekoturizm ve Sürdürülebilir Derneği’nin düzenlediği Ekoturizm ödülleri kapsamında Kemer Belediyesinin aldığı ödül hakkında açıklamalar yaptı.Topaloğlu, sürdürülebilir turizm alanında yapılan çalışmaları anlatarak, Kemer’in mevcut turizm potansiyelinin yanı sıra ekoturizm alanlarına da sahip olduğunu söyledi.

Kemer’de bulunan Çıralı sahilin dünyanın en iyi plajları arasında yer aldığına dikkat çeken Topaloğlu, “Burası çok iyi korunuyor. Burada birçok yerli ve yabancı misafirin yanı sıra caretta carettalara da ev sahipliği yapıyoruz. Caretta carettalar, Mayıs ve Temmuz aylarında yumurta bırakmak için Çıralı sahiline çıkıyor. Yavruların denize ulaşacağı zaman kadar Kemer Belediyesi olarak tüm bakımlarını ve güvenlik önlemlerini alıyoruz. Belediye olarak görevlendirdiğimiz personelimiz gece boyunca devriye geziyor. Bunun yanı sıra yaralanan deniz kaplumbağalarını belediye veteriner hekimimiz tedavi ediyor.” dedi.

Kemer Belediyesinin ekoturizme yönelik olarak yaptığı çalışmalardan da bahseden Başkan Topaloğlu, “Belediye olarak biz bölgemizde bisiklet turizmine de büyük önem veriyoruz. Kemer’de yürüyüş ve bisiklet yolları yapıyoruz. İnsanların bölgemizi gezip tanıması için ekoturizme katkı sağlıyoruz. 600 kilometrelik yürüyüş yolumuz var ve bin kilometrelik bisiklet rotası çizdik. Bu tür çalışmalarımızdan dolayı bize ekoturizm ödülünü layık görmüşler. Biz bu ödülü daha yukarılara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Topaloğlu, Türkiye’de turizm ilk başladığı yerin Kemer olduğunu hatırlatarak, canlı yayında şunları söyledi:

“İnsanlar artık otellerde ve kalabalık yerlerden uzak kalmaya çalışıyor. Daha çok doğayla iç içe olan ve sakin yerlere akın etmeye başlıyorlar. Kemer’de bu yönde çalışmalarımız var. Biz ekoturizme yönelirsek hem ülke tanıtımı hem de bölgemizin tanıtımı yapmış oluruz. Bölgemizde buna en uygun yer Çıralı. Artık doldur boşalt turizmi ikinci planda kalmaya başladı. İnsanlar da özellikle pandemi döneminde bu tür yerleri tercih etmeye başladı. Kemer Belediyesi olarak turizmi çeşitlendirmeye devam edeceğiz.”