AVRUPALI TURİST TEMESSIZ OTEL İSTİYOR

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde Türkiye’deki oteller turizm alanında aldığı tedbirlerle dünya çapında birçok destinasyona örnek oldu.

AVRUPALI TURİST TEMESSIZ OTEL İSTİYOR

 Otel teknoloji sağlayıcısı İcibot, turistlerden gelen geri dönüşleri ve tatil tercihlerini paylaştı.İcibot Satış ve Pazarlama Direktörü Bahadır Çakar,  Türkiye’nin uyguladığı temassız otel konseptinin Avrupalı turistler tarafından ilgi ile karşılandığını ve bu yıl yine ülkemizin gözde tatil lokasyonlarından birisi olacağını söyledi.

Turistler Temassız Hizmetten Memnun

Koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz yıl tatil sezonu salgının etkisinde geçmişti. Ancak geçen sene doğru politikalar ile oteller temassız hizmet vermeye başlamıştı. Ondan fazla ülkede birçok otel markasına “temassız misafir ilişkileri” yönetimi hizmeti veren ve geçtiğimiz yıl Uzakrota 2020 ‘de “Dünyanın Önde Gelen Otel Teknolojisi Sağlayıcısı” ödülünü kazanan icibot, otellerde konaklayan misafirlerinden aldığı geri dönüşleri ve pandemi boyunca misafirlerinden gelen tatil tercihlerini kamuoyu ile paylaştı.  Paylaşılan bilgiler arasında, otel misafirlerinin temassız tatil istediği ve ülkemizde bu hizmeti alabildiği yer aldı. Türkiye’deki otellerin uyguladığı “Güvenli Turizm” sertifikasının yanı sıra mobil teknoloji ile misafirlerine “temassız” hizmet sunması Avrupalı turistlerin ülkemizi tercih etmesine neden oldu

Turizm sektörü içerisinde yer alan bir çok markanın ve paydaşın yaptığı araştırmalara göre; turistler, tercihlerinde "Güvenli Turizm Sertifikası"nın üç ayağı olan "güvenilirlik" ve "hijyen"i ve temassızlığı baz alıyor. Bu noktada mobil uygulaması olan ya da misafirlerine kullandığı teknoloji ile hizmet veren oteller ön plana çıkıyor. Expedia Media Solutions başta olmak üzere Avrupa merkezli birçok kaynak gösteriyor ki; özellikle Avrupalı misafirler temassızlık noktasında teknolojiye güveniyor ve bu teknolojiye sahip olan otelleri tercih ediyor.

Avrupalı Turist Otelin Uygulamasını Otele Gelmeden İndiriyor

İcibot Satış ve Pazarlama Direktörü Bahadır Çakar konuyla ilişkin şu şekilde açıklamalarda bulundu;

"Geçen büyük ilgi gören ve birçok otelde hayata geçirdiğimiz “temassız otel yönetimi” projesi bu sene daha da başarılı şekilde uygulanıyor. İcibot kullanan birçok otel bu anlamda gerek yurt içi gerek yurt dışındaki turistlerin takdirini ve güvenini kazanıyor.Tatil yapıp evine dönene kadar ki tüm süreçte binlerce misafirin kullandığı icibot teknolojisi ile oteller müşterileriyle sürekli iletişim halinde oluyor.  Özellikle misafir memnuniyetine odaklanan otellerde icibot otele ciddi anlamda katma değer kazandırıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana icibot’u tercih eden otellerin birçoğu mobil uygulamayı tavizsiz şekilde misafirlerine kullandırıyor.Teknolojiye olan ilgi ve ihtiyaç dünya çapında ciddi artış sağladı fakat sistemimiz aracılığıyla kaldığı otel ile temassız iletişim kuran misafirlerde “Avrupalı turistin” oldukça yoğun olduğunu görüyoruz. İcibot kullanan otel sayısı artarken, teknolojimizi geliştirmeye ve bir yeni birçok özelliği sistemimize eklemeye devam ediyoruz.”