AVRUPA, RUSYA’DAN UMDUĞUNU BULAMIYOR

Rusya pazarında yapılan anketlere göre, Avrupa destinasyonlarına yönelik tatil talebi ilgisi, pahalılıktan dolayı umulan kadar gelişemiyor.

Rusya’da Mayıs tatili talebinde Avrupa gözde ama

Turizmdatabank’ın derlediği son anket bulgularına göre Rusya’da Mayıs Tatili için talep edilen destinasyonlar arasında en fazla ilgiyi alan ülkeler; İtalya, İspanya, Almanya, Çek C., Fransa oldu. Fakat bu ülkeler olan ilgi geçen döneme göre % 7 ila % 21 arasında gerileme yaşıyor.

İlgi düşüşü İtalya’da % 18, İspanya’da % 7, Almanya’da % 25, Çek Cumhuriyeti’nde % 21 ve Fransa’da % 34 oldu.

Pazardaki uzmanlar, bu düşüşlerin, değer yitiren Ruble karşısında Avrupa’nın daha pahalı hale gelmesine bağlıyorlar.

Yunanistan, Rusya’da ilk 10’a girdi

Türkiye ve Mısır’ın yokluğunda Rus tatilciler, Mayıs Tatili için en fazla; Tunus, Güney Kıbrıs ve Fas’a ilgi gösterirken, Yunanistan, Tayland, İtalya ve İspanya bu ülkeleri takip etti. Yurtiçi pazara da ilginin arttığı görüldü. Yunanistan bu yıl ilk kez ilk 10 içine girdi.

Rusya’da tatil maliyeti % 9,5 arttı

Diğer yandan PCT tarafından yapılan hesaplamalara göre, Mayıs Tatili’nde seyahat etmenin maliyetleri de Ruble bazında geçen yıla göre % 9,5 arttı.

İç pazara yönelecek Ruslar’ın da daha çok; Moskova, Simferopol, Soçi, Petersburg ve Kaliningrad ilgi gösterdikleri belirtiliyor.

Avrupa içinde talep gören kentler içinde de % 19 artışla Prag, % 24 artışla Roma ve % 14 ile Barselona öne çıkıyor. Geçen yılların liderleri Antalya ve İstanbul ise bu yıl listede yok. Bu iki kente ancak tarifeli seferlerle ve bireysel organizasyonlarla çoz az Rus tatilci gidebiliyor.