ANTALYA TURİZM FUARI 27- 28 EKİM'DE ANTALYA'DA

Antalya Turizm Fuarı’nın tarihleri belli oldu. 27-28 Ekim 2021 tarihlerinde Antalya Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan fuara 25 farklı ülkeden 2 bin seyahat acentesi yetkilisi katılacak.

ANTALYA TURİZM FUARI 27- 28 EKİM'DE ANTALYA'DA

Ayrıca yerli tur operatörleri ve seyahat acenteleri de fuarda yer alıp 2021 sezonu görüşme ve anlaşmalarını yapacak. Yerinde ve deneyimsel pazarlama konseptini tema edinen Antalya Turizm Fuarı, Ekim’deki organizasyonla pandemi sonrası turizmde yakalayacak ivmeye katkı sağlayacak. Pazarlama aktörleri ile turizmin dinamiklerinin buluşacağı ATF’de sektörel gelişmeler ışığında birebir işbirliği fırsatları yakalanacak.

HER YIL DAHA DA GELİŞİYOR

GMT Fuarcılık ilkini 2019’da başarıyla gerçekleştirdiği Antalya Turizm Fuarı’nda bin yabancı satış acentesini Türk turizmcilerle Antalya’da buluşturmuştu. 2020’de gerçekleştirilen ATF & Lastminute lansmanı da turizm profesyonellerine satış odaklı yön vermişti. Pandemi nedeniyle bir çok alanda faaliyetler durma noktasına gelmesine rağmen GMT Fuarcılık, büyük bir cesaret örneği ile Lastminute Fair’i 26-27 Nisan 2021’de organize edip 14 ülkeden 1500 seyahat acentesi yöneticisini turizm profesyonelleri ile bir araya getirdi.

SATIŞ-PAZARLAMA ODAKLI

İlk 3 organizasyonun deneyim ve operasyon kabiliyeti ile 27-28 Ekim’de düzenlenecek olan Antalya Turizm Fuarı’nın kapasitesini daha yukarıya çeken GMT Fuarcılık, 25 ülkeden 2 bin yurtdışı satış acentesini Antalya’ya getirecek. ATF’ye katılacak olan yabancı satış acenteleri, burada Türkiye’deki farklı destinasyonların temsilcileri, otellerin yönetimleri ve satış-pazarlama ekipleri, Türk acente yöneticileri ile buluşup ticari anlaşmalara imza atacaklar. Yabancı acenteciler, ayrıca sattıkları tesisleri yerinde görüp tanıma imkanı bulacaklar.

PANEL, SEMİNER VE SUNUMLAR

Profesyonellere yönelik satış-pazarlama hedefli bir organizasyon olan ATF, farklı etkinlikler ile de turizmin diğer alanlarına da katkı sağlayacak. Fuar etkinliklerinda; “Nasıl Turizmleşiyoruz” ana başlığı altında, “Turizm ve Mimarlık”, “Turizm-Sanat & Kültür”, “Turizm ve İş”, “Turizm ve Destinasyon”, “Turizm ve Gastronomi”, “Turizm Yönetimi”, “Turizm ve Pazarlama”, “Turizm ve Satmak”, “Turizm ve Medya”, “Turizm ve Seyahat Teknolojisi” alt başlıklarında paneller ve seminerler ve sunumlar gerçekleştirilecek.

ULUSLARASI MEDYA BULUŞMASI

Antalya Turizm Fuarı’nın Türk turizmine bir başka önemli katkısı ise tanıtım konusunda olacak. 20 ülkeden turizm medya temsilcileri Antalya’ya getirilerek, hem fuar etkinliklerini yerinde izlemeleri sağlanacak, hem de fuar öncesi ve sonrası bazı destinasyonlara düzenlenecek medya gezileri ile ülke tanıtımına katkı sağlanacak. Rusya ve Avrupa’da örgütlü TourPress Club ile gerçekleştirilecek medya organizasyonunda “Uluslararası Turizm Muhabirleri Buluşması” gerçekleştirilecek.

MERAL: TURİZMLEŞEREK İYİLEŞECEĞİZ

GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, ATF ile ülkenin turizmleşmesine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. “Ülkemizin turizm ile iyileşmesi, gelişmesi, güzelleşmesi, ilerlemesi, zenginleşmesi” sloganı ile hareket ettiklerini ve bu alanda ATF ile sinerji yaratmak istediklerini vurgulayan Meral, “Bunu da Dünya turizm profesyonelleri ile etkileşimimizi arttırarak sağlayabiliriz. Antalya Turizm Fuarı, ülkemizin turizmleşme zorunluluğuna hem bilgi, hem etki, hem müşteri kazandıracak” diye konuştu.