ADANA LEZZETLERİ BU FESTİVALDE

Halil ÖNCÜ(ADANA) - Bu yıl 'Coğrafya Lezzettir' temasıyla 5. Si düzenlenen ‘Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ başladı.

ADANA LEZZETLERİ BU FESTİVALDE

Seyhan Nehri kıyısında yer alan Merkez Park’ta başlayan festivale yerel, ulusal ve uluslararası şefler katılırken, vatandaşların da yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı. Uluslararası niteliğe de sahip olan festivalde İtalya, Rusya, Yunanistan, Lübnan gibi ülkelerden gelen tanınmış şefler de yer alıyor. Yüzü aşkın yerel ve genel işletme, festival alanında stand açarken, pandemi kuralları da, başta HES Kodu olmak üzere, maske ve mesafe kuralları ile uygulanıyor.

Festival, 10 Ekim Pazar günü saat 00.00’a kadar devam edecek.  'Coğrafya Lezzettir' teması altında gerçekleşen festivalde Adana mutfağı da ön plana çıkıyor. Ayrıca festivalin en önemli özelliği ise bu yıl festival boyunca oluşabilecek atıkların geri dönüşümün sağlanması ile ilk atıksız festival olacak olması.

Türkiye’nin ilk atıksız festivali!

‘Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ için Adana Valisi Süleyman Elban ev sahipliği ile  festival için şehre gelen konuklar için hazırlanan Gala Gecesi de büyük ilgi ile karşılandı.

Adana Müzesinde gerçekleşen Gala gecesinde konuşan Adana Valisi Süleyman Elban “ Bu yıl Coğrafya Lezzettir temasıyla 5.sini düzenlediğimiz Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde sizleri ağılamaktan mutluluk duyuyoruz. Birbirinden ünlü şefler ve gastronomi alanında değerli konuşmacıların yer aldığı festivalde, Adana Mutfağının tanıtımının yanı sıra bu kadim mutfağı gelecek nesillere taşımayı ve gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin ilk atıksız Festivali özelliğine de sahip olan 5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde ortaya çıkacak tüm atıkları kaynağında ayrıştırarak hem doğayı iyileştirecek hem de iyiliğe dönüştüreceğiz. Adana’nın tüm güzelliklerini sizlerle buluşturacağımız Adana Lezzet Festivali’nde keyifli vakit geçirmenizi dilerim” dedi.

Adana’ya gelin ciğerimizi yiyin!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar da yaptığı konuşmasında “Tarihini lezzete vermiş bir kenttir Adana. Adana’nın başka bir cazibesi, başka bir özelliği ve başka bir güzelliği de var. Sıcağı ile, sıcak insanı ile yiğit, mert insanı ile başkadır Adana. Adana’ya gelmeyenler için söylüyorum. Hala Adana’ya gelmediyseniz, çok şey kaybettiniz diyebilirim. Adana’ya gelin, ciğerimizi yiyin diyorum. Adana bir tarih kenti, bir sanayi kenti, bir ticaret kenti, bir tarım kenti yanında bir de turizm kenti olmaya hızla koşmaktadır. Sayın Valimizin önderliğinde yapılmakta olan Lezzet Festivali, Portakal Çiçeği karnavalı, Altın Koza Festivali Adana’nın tanıtımında önemli rol oynamaktadır. Dolayısı ile Adana, beş yıl önce aldığı turistten bugün dört kat daha fazla turist almaktadır. İnanıyorum ki, bu tür tanıtımlarla Adana’yı tanıttıkça , güzelliklerini ortaya koydukça, Adana’daki turist sayısı dört kat daha fazla artacaktır.” Diye konuştu.

Gala gecesinde hazırlanan Adana Lezzetleri de gelen konuklara sunuldu. Gecede ayrıca kültürel özelliklerin ön plana çıkarıldığı, bölgenin giyimlerinin yer aldığı bir defilede konuklara sunulurken, galada protokol hep birlikte basına Adana lezzetlerinin yer aldığı standın önünde bir fotoğraf verdi.