ADANA CİHANGİR KEBAP&BÜRYAN

Adana’nın vazgeçilmez lezzetleri burada!

ADANA CİHANGİR KEBAP&BÜRYAN

Halil ÖNCÜ ( ADANA ) - ‘Adana Lezzet Festivali’nde rotamızı yaklaşık üç ay önce hizmete açılan ve Cihangir Korkmaz ve Ahmet Şeker yönetiminde hizmetine devam eden Türkmenbaşı’nda yer alan Cihangir Kebap&Büryan’a çevirdik.

Cihangir Kebap&Büryan, 550 metrekare kapalı alanda, aynı anda 450 kişiye kadar misafir ağırlayabilen bir mekana sahip. Sabahları erken saatlerde açılan mekan, gece saat 24.00’e kadar açık. Mekanın büryan ustaları Siirt’ten özel olarak getirilmiş. Yaklaşık 30 yıldan bu yana sektörün içinde olan mekanın sahiplerinden Ahmet Şeker Usta ile bir araya geliyoruz kendisinden mekan hakkında bilgiler alıyoruz.

“Cihangir Kebap&Büryan bizim 2. Şubemiz. Yaklaşık üç ay önce hizmete açtık. Adana’nın ve Adana’ya gelen misafirlerimizin lezzet mekanı olduk. İşinin ehli ustalarımızın hünerli elleriyle 6 saat kuyuda pişen kuzularımız yağlarından arındırılarak, yanında Adana’ya özel salata çeşitlerimizle birlikte müşterilerimize ikram ediyoruz. Çok özel şalgamımız da tercih sebeplerinden birisi oluyor. Büryanın yanı sıra, Adana Kebabı, kuşbaşı ve tavuk çeşitleri ile de iddialıyız”

Cihangir Kebap&Büryan sahiplerinden Ahmet Şeker işinin başında iken, Mutfak Şefi Bedri Ekinci, Ustalardan Hamdullah Hüsünet ve Ahmet Yezden ile mezeciler Metin Eren ve Kerim İlhan bizlerle son derece yakından ilgileniyor. Tüm ürünlerin yer aldığı ve masaya boydan boya ulaşan ürünler ise mükemmel ve sunum harika.

Bu arada güncel birkaç fiyat da vereyim size.
Büryan 150 gr. 50 TL., Adana Kebap Porsiyonu 38 TL., Ciğer Porsiyon 39 TL., Lahmacun Porsiyon 32 TL.