2021 YILI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ÖZEL ÖDÜLLERİNİN SAHİPLERİ BELLİ OLDU

Türkiye’de özgün eser, uygulama, yorum veya bilimsel araştırmalarla katkı sunanlara verilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri’nde bu yılın sahipleri belli oldu.

2021 YILI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ÖZEL ÖDÜLLERİNİN SAHİPLERİ BELLİ OLDU

Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği ile Türk Edebiyatı Vakfı ve Türk Kültürüne Hizmet Vakfı 2021 yılı ödüllerinin yeni sahipleri olarak belirlendi.

Türkiye’nin kültür mirasına ve sanat dünyasına gönül birliği içinde hizmet veren topluluk veya kuruluşları takdir ve teşvik etmek amacıyla verilen ödüller jüri değerlendirmesiyle belirlendi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un başkanlığındaki jüride Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer yer aldı.

Kuruluşlarından bugüne hizmet ve faaliyetlerini kesintisiz yürüten ödül sahiplerinden “Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği”, bu yıl 21’incisi düzenlenen Anadolu’nun en uzun soluklu caz müziği festivalini başarıyla gerçekleştirmesiyle dikkat çekti.

Şair, romancı, fikir ve bilim adamlarına rehberlik eden ve önümüzdeki yıl 40. yaşına girecek olan “Türk Edebiyatı Dergisi” ile kültür ve sanata büyük hizmet sunan Türk Edebiyatı Vakfı da ödülün bir diğer sahibi oldu.

Türk Kültürüne Hizmet Vakfı ise medeniyetimizin çok önemli temel taşlarından biri olan vakıf anlayışının doğurduğu sorumluluğun bilinciyle kültürel mirasımızın birçok alanında yapmış olduğu çalışmalarla işbirlikleri oluşturması, öncülük ve koordinatörlük statülerini vakıf anlayışı içinde yürüten köklü bir kuruluş olmasıyla ödüle layık görüldü.