14 AY SONRA TEKRAR MİSAFİRLERİMİZ İLE BULUŞTUK!

Halil ÖNCÜ (İSTANBUL) - İstanbul’un tarihi yarımadası içerisinde yer alan oteller 1 Temmuz Normalleşmeleri kapsamında kapılarını açmaya devam ediyor.

14 AY SONRA TEKRAR MİSAFİRLERİMİZ İLE BULUŞTUK!

Ottoman Hotels Group içerisinde yer alan ve Sultanahmet Bölgesi’nde Ottoman Hotel Imperial ve Ottoman Hotel Park  da normalleşmeler sonrası 14 ay sonra kapılarını açan otellerden. Yeni bir heyecan ile kapılarını açtıklarını belirten Ottoman Hotels Group Genel Müdürü Serdar Balta, zorlu bir süreçten geçtiklerini belirtirken, bu kötü günleri bir daha yaşamak istemediklerini söyledi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

Umarım bir daha bu kötü günleri yaşamayız!

“Grubumuzun içerisinde yer alan Ottoman Hotel Imperial, Ottoman Hotel Park ve Osmanlı Saray Mutfağı’nın yer aldığı Matbah Restaurant’ı Pandemi sonrası 14 ay sonra hizmete tekrar açtık. Bu arada turizm adına ve hepimiz adına çok zorlu bir süreçten geçtik. Aslında bu süreç halen devam ediyor. İleriye yönelik pazarların, belli başlı pazarların da açılması ile her geçen gün daha da umutlanıyoruz. Pandeminin başından beri hep söyledik. Turizm sektörü en çok etkilenen ve geri dönüşümü de daha geç olacak bir sektör. 14 ayımızı tamamladık ve kapılarımızı açmaya karar verdik. Kapılarımızı tekrar açtık. Geleceğe dönük umutlarımızı taşıyoruz. Zor bir süreçti. Umarım bir daha bu kötü günleri yaşamayız. Tüm otellerimizin de süratle açılmasını ve Avrupa pazarının da süratle açılmasını bekliyoruz. Tüm dünya turizmde çok etkilendi ve çok büyük zararlar oluştu. Bunun geri dönüşümü de birkaç yılı kapsayacak.”

Temmuz ayında maksimum doluluk oranları % 30 civarlarında!

Ottoman Hotels Group olarak Pazar ve fiyat değerlendirmesinde de bulunan Genel Müdür Serdar Balta, temmuz ayı itibarıyla dolulukların % 30 civarında ve ortalama fiyatlarında düşük olduğuna dikkat çekti.

“Tabii ki bizim şehir otelciliğimizin durumu biraz daha zor. Rusya kapılarını açınca, güneydeki tesislerimizde olduğu kadar bizde de bir bayram havası yaşandı. Ama burada sadece bir tek pazara odaklanmamak lazım. Esas tarihi yarımadanın lokomotifi diyebileceğimiz Pazar Avrupa Pazarı. Buradaki esnemeleri ve açılmaları bekliyoruz.  Almanya’dan güzel bir haber almıştık. Bu dönemde gurbetçi diye tabi ettiğimiz oradaki Türk vatandaşlarımızın İstanbul’a ve ülkemizi gerek tatil gerekse de ziyaretleri bizim için çok önemli. Yavaş yavaş bunların dönüşlerini alıyoruz. İngiltere’den gelen son varyant haberleri üzücü. Diğer ülkelere sirayet eden haberler ayrı bir üzüntü yarattı. Umarım burada da Avrupa pazarındaki geri dönüşler hızlı olur. Şu anda bizim bir Pazar ayrımımız yok. Kapımız herkese açık. Yerli pazarımız tarihi yarımada da her ne kadar çok fazla olmasa da her geçen gün yerli misafirlerimiz de artış gösteriyor. Temmuz ayında maksimum doluluk oranları % 30 civarlarında. Ortalama fiyatlarımız da oldukça düşük. Bunların geri dönüşümü biraz daha eylül-ekim aylarında artarak devam edecek beklentisi içerisindeyiz.”


Halil ÖNCÜ&Serdar BALTA

Serdar Balta, Güvenli turizm sertifikasına önem verdiklerini de belirtirken, tüm misafirleri İstanbul’a tarihi yarımadaya beklediklerini söyledi:

Güvenli turizm sertifikamız ile hazırız!

“Öncelikle güvenli turizm sertifikamız için hazırlıklarımızı yaptık. Bununla ilgili tüm prosedürleri yerine getirdik. Akabinde de kapımızı hizmete açtık. Bu prosedürler de bildiğiniz üzere  olması gereken prosedürler aslında. Güvenli turizm sertifikamızı yerine getirdik. Misafirlerimizi bekliyoruz. Bu da tabi ayrı bir süreç. Hummalı ve heyecanlı bir çalışmaydı. Sultanhamet’te tarihi yarımada da aslında İstanbul’da halen birçok otelimiz kapalı. Güzel haberler geldikçe, pazarlarımız açıldıkça geri dönüş yaşayacaklar ve kapılarını açacaklar inşallah.”