1 AĞUSTOS’TA AVRUPA’NIN YASAĞI KALDIRMASINI BEKLİYORUZ!

TÜRSAB Denetim Kurulu ve Diamond Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden yaptığı açıklamasında, zor bir süreçten geçtiklerini ancak bu sıkıntıların da geçeceğine ve turizmin geleceğine inandıklarını söyledi.

1 AĞUSTOS’TA AVRUPA’NIN YASAĞI KALDIRMASINI BEKLİYORUZ!

Turizm Yazarı Halil Öncü’ye açıklamalarda bulunan Ahmet Özden, Diamond Otelleri olarak, 10 Temmuz’da Diamond Premium Hotel’i açtıklarını ve ve 25 Temmuz’da da Diamond Beach Hotel’in açılacağını söyledi.

Ahmet Özden yaptığı açıklamasında “ Şu anda Manavgat-Side Bölgemizde bir hareketlenme var. Bu yıl iki otelimizi misafirlerin hizmetine sunuyoruz. 10 Temmuz’da Diamond Premium Hotel’i açtık. 25 Temmuz’da da Diamond Beach Hotel’i açıyoruz. Şu anda Ukrayna, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan ve İç pazardan misafirlerimizi ağırlıyoruz. Almanya’dan gelen Türk Misafirlerimiz var. Ayrıca İngiltere’den de misafirlerimiz otelimizdeler. Güvenli turizm Sertifikalarımızı aldık. Hijyen anlamında daha önce olduğu gibi yine en özel önlemlerimizi kriterlere uyarak yerine getiriyoruz” dedi.

Sonuçta bir sıfırdan büyük!

Bölgede şu anda açık olan tesislerin % 30-40 oranında dolu olduğuna da dikkat çeken Ahmet Özden, 1 Ağustos’tan itibaren Avrupa’nın yasağı kaldırması ile birlikte hareketlenmenin başlayacağını söyledi. Bölgede 1 Ağustos itibarı ile % 60 oranında tesislerin kapılarını misafirlerine açacağını da söyleyen Ahmet Özden, “ Şu anda beklentimiz 1 Ağustos itibarı ile Avrupa’nın yasağı kaldırması. Bu gerçekleşirse beklentimiz olumlu yönde olacak. Bundan sonraki süreci turizmciler daha pozitif bakacaklar. Bizler geçmişte hijyene zaten dikkat ediyorduk. Bu konuda biz turizmciler bu işi çok iyi yapıyorduk. Şu anda biz, Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkelere göre hijyen anlamında çok önde olduğumuzu söyleyebilirim. Bu arada bölgemiz tarih, doğa, deniz olarak da tercih edilen bir bölge. İnanıyorum ki kalan zamanda her şey normal giderse bizim için iyi olacak. Sonuçta bir sıfırdan büyük” dedi.

Bölgemizde 300 bin kişi turizmden evine ekmek götürüyor!

Manavgat-Side Bölgesinin geçtiğimiz yıl 5 milyona yakın misafir ağırladığına da dikkat çeken Ahmet Özden, bölgede 250 bin yatak bulunduğuna ve yaklaşık 300 bin kişinin de turizmden evine ekmek götürdüğünü söyledi. Bu zorlu süreçte devletten daha büyük destekler beklediklerini dile getiren Özden, “ Turizm sektörünün devletin daha çok desteğine ihtiyacı var. Devletimizin şu ana kadar yaptığı desteklerden memnun olmamıza rağmen, sektörün daha çok desteğe ihtiyacı olduğu da ortada. Kredilerin uzun vadeli ötelenmesi, faiz oranlarının korunarak devam etmesi ve SSK ile ilgili teşviklerin devam etmesi öncelikli isteklerimiz” diye konuştu.