ZAFER BÖLGESİ OTELCİLERİ ZAFTODER ÇATISINDA BİRLEŞTİ

ZAFTODER Kurucu Başkanı aynı zamanda İkbal Termal Hotel Genel Müdürü Ali Gümüşhan, derneğin kuruluş amacı ve hedeflerini Kerem Köfteoğlu’na anlattı. 

TÜROFED’e katılacaklar

ZAFTODER Kurucu Başkanı Ali Gümüşhan, derneğin kuruluşunun ilginç bir rastlantı sonucu Sevgililer Günü’nün kutlandığı 14 Şubat’a denk geldiğini anımsatıp şu bilgileri verdi: “Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illeri Milli Kurtuluş mücadelesinde önemli bir rol oynadılar. Bu yüzden burası artık ‘Zafer Bölgesi’ olarak anılıyor. Bölgedeki dokuz termal otelin genel müdürü olarak ülkemizin kaderini değiştiren Zafer ruhundan esinlenerek 2,5 ay önce Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği’ni kurduk. Kurucu otellerin yatak kapasitesi toplamda 6 bine ulaşıyor. Bölgemizdeki yatak kapasitesi ise 24 bini aşıyor. Önümüzdeki dönemde turistik otel ve işletmecilerden üye sayımızı 50’ye çıkarıp Türkiye Otelciler Federasyonu’na (TÜROFED) katılmayı hedefliyoruz.

Tanıtım atağı

Zafer bölgesinin tarihi, kültürel ve yerel lezzetler anlamında turistik açıdan zengin bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Gümüşhan, tanıtım eksikliğinden yakınıyor. Afyonkarahisar’ın sahip olduğu ‘Yaren Gecelerinin Urfa’daki Sıra Gecelerinden hiç de aşağı olmadığını belirten Gümüşhan şunları söyledi: “Keza dünyada eşine az rastlanan bir müzik aletleri müzemiz var. Ama bunları yeterince tanıtamıyoruz. ZAFTODER olarak, Dünya Motokros Şampiyonası’nın Afyon’da yapılması için gerekli desteği veriyoruz. 10 kişinin katılacağı bu şampiyona, 210 ülkede günde ortalama 400 milyon kişi tarafından sosyal medya ağlarından izlenecek. 180 ülkede TV’den canlı veya banttan yayınlanacak. Bölgenin diğer alanlarda da etkin şekilde tanıtılabilmesi için profesyonel halkla ilişkiler hizmeti almayı planlıyoruz.”

Genel kurul 6 ay sonra

ZAFTODER’in dokuz otel genel müdüründen oluşan kurucular yönetiyor. Yasa gereği altı ay içinde ilk genel kurulun yapılması gerekiyor. Genel kurulda üyelerin oylarıyla belirlenecek olan yeni yönetim, derneğin tüzüğüne uygun olarak, kamu ve özel sektörle işbirliği halinde Zafer bölgesini Türkiye’de etkin tanıtma çalışmalarına hız verecek. Bu noktada girişimci, yatırımcı ve yöneticileri bir araya getirip, ortak akılla bazı çalışmaları organize edecek. Bu çalışmalar arasında: Kurs, seminer, panel gibi eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, bölgeye ilişkin merkezi bilgi, belge, dokümantasyonları oluşturup, yayınlar çıkarılacak. Söz konusu çalışmaların hepsinin de turizmden ekmek yiyen tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle yapılması planlanıyor.

Dernek kurucuları ve yöneticisi olduğu oteller

1- Ali Ulvi Gümüşhan- İkbal Thermal Hotel & SPA
2- Ümit Celal Uysal - Korel Thermal Hotel
3- Cenker Yılmaz- NG Hotel Afyon
4- Ünal Özgen- Akrones Hotel
5- Emrah Esen- Oruçoğlu Thermal Hotel
6- Vahap Kayadan- Budan Thermal Hotel
7- Ahmet Yavuz- Sandıklı Park Hotel
8- Muzaffer Aktar- Safran Thermal Hotel
9- Süleyman Çınaroğlu- Özgül Thermal Tatil Köyü