YOLCU TAŞIMA İHALESİ SONUÇLANDI

İstanbul Yeni Havalimanı'nın yolcu taşıma ihalesinde en iyi teklifi Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ), Altur Turizm ve Free Turizm şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum verdi.

YOLCU TAŞIMA İHALESİ SONUÇLANDI

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından bugün düzenlenen İstanbul Yeni Havalimanı'nın yolcu taşıma ihalesi sonuçlandı. İhaleyi Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ), Altur Turizm ve Free Turizm şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum en iyi teklifi verdi. HAVAŞ'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan duyuruda bahsi geçen konsorsiyumda HAVAŞ'ın payının yüzde 30 olduğu belirtilirken "Proje, gerekli onayların alınmasından ardından, havalimanı açılış tarihinden itibaren 10 yıl süreyle, İstanbul'da oluşturulacak 18 hat üzerinde 150 otobüsle taşımacılık işini kapsamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

İBB açıklamasına göre saat 14:00’a kadar 24 adet şartname alındı ve 5 adet istekli teklif zarfı sundu. Zarfların alınış sırasına göre açılması sonucunda iki adet isteklinin teşekkür mektubu sunduğu bir adet isteklinin ise teminat mektubu olmadığından teklifinin geçersiz olduğu tespit edildi. Açıklamada ihalede HAVAŞ, Altur Turizm ve Free Turizm şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyumun ve Platform Turizm Taş. Gıd. İnş. Tem. Hiz. San. ve Tic. A.Ş'nin tekliflerinin alındığı belirtilirken tekliflerin değerlendirilmesi sonucunda nihai kararın verileceğinin altı çizildi.

18 Hat hizmet verecek

İhaleyi kazanacak şirket veya konsorsiyum 18 hat üzerinde 150 adet otobüsle 10 yıl süreyle İstanbul'un 18 noktasından Yeni Havalimanı'na yolcu taşımacılığı yapacak. Günde 75 bin yolcu taşıması beklenen otobüs hatlarından uzaklığına göre şartname gereği 12 ile 30 TL arasında ücret alınacak. En çok aracın konulacağı yer 50 kilometrelik Yenikapı-Sirkeci hattı olurken 11 dakikada bir aracın hareket edeceği hatta 23 araç hizmet verecek. Bu hattın ücreti ise yolcu başına 18 TL olacak. En pahalı ve en uzak hat Pendik ilçesine