YILDIZ FUTBOLCU LUCAS PODOLSKİ İLE PATARA TANITIMI

Fraport TAV Antalyaspor ve Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) işbirliğiyle Patara'da çekilen tanıtım videosunun lansmanı Antalya Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

YILDIZ FUTBOLCU LUCAS PODOLSKİ İLE PATARA TANITIMI

Lansmana Fraport TAV Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Melih Beken, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve yıldız futbolcu Lukas Podolski katıldı.

ÖRNEK OLMASI GEREKEN BİR PROJE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020'nin teması ilan edilen Patara Antik Kenti'nde çekilen tanıtım videosunun lansmanında konuşan FTA Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Melih Beken, projenin FTA Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ün önerisi ile başlatıldığını ve ilk adımı Patara yılı olması nedeniyle Patara'dan ve takımın yıldız oyuncularından Podolski ile başlamak istediklerini söyledi. Antalya'nın güzelliklerini gösterirken, Antalyaspor markasını kullanmak ve bu marka ile öne çıkarmak istediklerini vurgulayan Beken, “Kendisi okullara gidelim, üniversitelerde sempozyum yapalım, Kaleiçi'nde yürüyüş yapıp sosyal medyada paylaşalım, store için ürünler tasarlayalım gibi spor dışı faaliyetlerle ilgili düşüncelerini iletti. Podolski sadece futbolcu değil, bir dünya yıldızı. Saha içinde ve dışında disiplini kaybetmeden her türlü projeye destek vermeye çalışıyor. Bu da birçok futbolcuya inşallah örnek olur” dedi. Beken, benzer projelerin farklı destinasyonlarda, farklı tarihsel mekanlarda ve Antalya'nın tanıtımı amacıyla farklı futbolcularla sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.

TÜRKİYE İKİNCİ VATANIM

Toplantıda soruları yanıtlayan Lukas Podolski ise proje için gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiğini söyledi. Antalya ve Türkiye'nin tanıtımı için çaba gösterdiğini ifade eden Podolski, “Sevdiğim işin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Örneğin benim köy pazarlarına gidip alışveriş yapmam ilginç gelebilir ama bu benim yaşam tarzım. Köyden gelen taze sebze ve meyveleri almak benim yaşam tarzım. Benim için son derece doğal. Türkiye benim ikinci vatanım diyebilirim. Tatillerimi burada geçiriyorum, dostluklarım var. İkinci vatanımı tanıtmaya, bu güzel şehri desteklemeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

ANTALYA'YI DÜNYA TANIYACAK

Antalya'nın farklı kültürel ve tarihi güzelliklerini keşfetmeye çalıştığını anlatan Podolski, “Antalya benim için sadece Antalyaspor, stadyum, deniz ve kumdan ibaret değil. Ailemle, arkadaşlarımla güzel zaman geçirebileceğim, bisikletle turlayabileceğim, yürüyüş yapabileceğim güzel imkanlar sunan bir şehir. Antalya'yı dünyaya tanıtmak istiyorum. Kentin güzelliklerini bu videoda olduğu gibi görsellerle göstermek gerekiyor” diye konuştu.

PODOLSKI ARTIK PATARALI

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege ise videonun futbolun ve tarihin hayran kitlesini bir araya getirmek için çekildiğini söyledi. Ege, kentin farklı güzelliklerini tanıtmaya devam edeceklerini kaydetti. Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık da “Lukas sen artık Pataralısın. Tarih seni Patara'nın adıyla da yazacak. Likya'nın başkentinin dünyada tanınması için destek verdin. Biz seni Pataralı ve gerçek Antalyalı olarak kabul ediyoruz. Patara senin elinde tuttuğun çay kadar sana ait” değerlendirmesinde bulundu. Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol da Antalya'yı tanıtacak her projenin içinde olmayı sürdüreceklerini ifade ederek projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Lansman, videonun ekranda gösterilmesi ve soru cevap bölümünün ardından sona erdi.