YERLİ TURİST PAKET TURLARDA ÇOK CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYORUZ!

Ormana Active Firması'nın işletmecisi olan Tolga Özgüven açıklamalarda bulundu.

YERLİ TURİST PAKET TURLARDA ÇOK CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYORUZ!

Toros dağlarında butik turlar yapan ve Ormana Active Firması'nın işletmecisi olan Tolga Özgüven, yabancı misafirlere kolaylık taleplerine katıldığını ancak buna ilave olarak yeni genelgelerle yerli turist paket turlarda da çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

Konu ile ilgili açıklamalrda bulunan Tolga Özgüven " En büyük sıkıntılardan biri paket tur tanımı! Paket tur bir çok mercide sadece Uçak- Otel Transferi - Konaklama olarak kabul ediliyor,ancak asıl paket tur; Konaklama ve bunu destekleyen konaklama ile birlikte satılmış ilave aktivite. Örnek olarak Likya yürüyüşü yada ormana dağ yolları da yürüyüş bir paket turdur. Hafta sonlarının pandemi kapsamında kısıtlanması nedeni ile çok ciddi iptaller yaşıyoruz ve bu duruma maruz kalan yüzlerce acente ve oteller mevcut ve buda Antalya gelecek olan onbinlerce yerli turist e denk geliyor.

Gelen misafir yeni genelgelere göre dağda bir otele gelebiliyor otel restoranında yada resepsiyonunda bulunabiliyorlar,ancak açık havada doğada yürüyüşlerine, sadece yılın bu zamanı çıkan endemik bitkileri görmelerine veya doğa fotoğrafçılığı yapmalarına hafta sonları kısıtlarından dolayı müsaade edilmiyor.Bu sorun pandemi kurallarına riayet eden acentelerin turlarında veya düşük riskli olan bu bölgelerde belli esneklikler sağlanarak giderilebilir. Diğer türlü zaten zor gecen bir seneden sonra işletmelerin bu senede bu kısıtlamaları göğüslememeli imkansız!"diye konuştu.