YANDEX BAYRAMDA REKOR KIRDI

Türkiye’nin popüler navigasyon uygulaması Yandex Navigasyon, Ramazan Bayramı tatilinde kullanım rekoru kırdı.

YANDEX BAYRAMDA REKOR KIRDI

2.7 milyon kişi Yandex Navigasyon'dan yararlanırken, kullanıcıların dokuz günlük bayram tatili boyunca katettikleri toplam mesafe bir önceki haftaya göre yüzde 145 büyüyerek 177 milyon km'ye ulaştı. Uygulamanın toplam açılma sayısı yüzde 64 artarken, oluşturulan rota sayısı ise bir önceki haftaya göre yüzde 40 artışla 17 milyon oldu.Ramazan Bayramı öncesinde paylaştığı detaylı trafik analizi ile bayram tatilinde yola çıkanlara zaman kazandıracak ipuçları sunan Yandex Navigasyon, 9 günlük tatil boyunca da anlık trafik verileriyle kullanıcıların en büyük yardımcısı oldu. Tatil yapmak veya ailesini ziyaret etmek için yola çıkan kullanıcılar, Yandex Navigasyon’un rota önerilerinden yoğun olarak yararlandı. Bayram tatilini kapsayan 1 – 9 Haziran tarihleri arasında normal bir haftaya göre kullanım rekoru kırıldı.

17 milyon defa rota oluşturuldu

9 günlük bayram tatili boyunca 2.7 milyon kişi Yandex Navigasyon’dan faydalandı. Bayramdan önceki haftaya göre yüzde 40 artışla 17 milyon defa rota oluşturan kullanıcılar tüm Türkiye’de 177 milyon kilometre yol katetti. Böylece kullanıcıların katettikleri mesafe yüzde 145 büyüme gösterdi. Kullanıcılar yol boyunca Yandex Navigasyon’u açık tutarak en uygun rotaları veya alternatif güzergâhları anlık olarak görmek fırsatı buldu. Uygulamanın toplam açılma sayısında ise yüzde 64 artış kaydedildi.

60 milyon kere hız limiti uyarısı duyuldu

Yandex Navigasyon, trafik durumu veya en uygun rotalarla birlikte güvenli bir sürüş için de kullanıcılarına yardımcı oldu. Uygulamada yapılan hız limiti uyarısı bayramdan bir önceki haftaya göre yüzde 73 artarak 60 milyon kere duyuldu. 1.5 milyon kullanıcı hız limiti konusunda bilgi edinirken, kullanıcılar tarafından bırakılan yol bildirim uyarıları da yüzde 156 arttı.

Kullanımın yoğunluk gösterdiği tatil yöresi İzmir oldu

Yandex Navigasyon, bayram tatilinde Türkiye’nin gözde tatil yörelerini ziyaret edenlerin en çok başvurduğu uygulamalar arasında yer aldı. Kullanıcılar önce Yandex’e bakıp sonra yola çıkarken, kullanımın en yoğun olduğu tatil bölgeleri sırasıyla İzmir, Antalya, Balıkesir ve Muğla olarak belirlendi. Kullanımın bir önceki haftaya göre en çok artış gösterdiği il ise yüzde 415 artışla Balıkesir oldu. Balıkesir’i, yüzde 302 artışla Çanakkale, yüzde 271 artışla Muğla ve yüzde 267 artışla Aydın izledi. Yandex Navigasyon’un milyonlarca aktif kullanıcısı arasından bayram tatilinde en çok yol giden kullanıcının katettiği mesafe ise 4.671 km olarak kaydedildi.