WTM LONDON 2019 BAŞLADI

World Travel Market-WTM London 2019, Londra Excel Fuar Alanı’nda bugün başladı. Küresel turizm endüstrisini buluşturacak fuar, 6 Kasım'da sona erecek.

WTM LONDON 2019 BAŞLADI

Bu yıl 40’ıncısı düzenlenen WTM, Almanya’dan sonra dünyanın en büyük ikinci turizm fuarı sayılıyor. wtmlondon.com’da yer alan bilgiye göre bu yıl küresel bağlamda büyük turizm varış noktalarından 5 bine yakın turizmci ve turizm markasının fuara katılması bekleniyor.

Fuardaki ülke bazında tanıtım reyonlarının yanısıra sektörün önümüzdeki beş yıl içinde farklı konularda izleyeceği grafikler de üç boyunca seminer ve konferanslarda tartışılacak. Geçen yıl fuar boyunca 3 Milyar Sterlin'lik kontrat imzalanmıştı.Dünyanın dört bir yanından alıcılarla satıcıların bir araya geleceği uluslararası bir fuar olan WTM ilk iki günü Club üyeleri ile basın mensuplarına, son iki günü ise, Club üyelerinin yanı sıra turizm profesyonelleri ve öğrencilere kapılarını açacak.

WTM Londra Turizm Fuarı daha çok piyasada belli bir yer edinmiş firmaların gövde gösterisi haline geliyor. Fuar firmaların pazarda tanınmaları, ülkelerin kendilerini halka tanıtmaları açısından önemli bir konuma gelmiş durumda. Ülke tanıtımı yapan standlarda ziyaretçilere çok sayıda katalog broşür ve harita dağıtılarak bu sayede standlar başarılı bir şekilde ülkelerini tanıtabilme fırsatı buluyor.

Excel London fuar alanında bu yıl da 200’e yakın ülkenin katılımıyla gerçekleşecek. Fuarda Türkiye, toplam 783 metrekarelik bir alanda kamu ve özel sektörden 50’nin üzerinde kurum ve şirket ile temsil edilecek. WTM’e katılması beklenen Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un fuar alanındaki basın toplantısında yerli ve yabancı gazetecilere seslenmesi bekleniyor.