UFUK GEZGİN:'ŞU ANDA UMUDUMUZ RUSYA'

Halil ÖNCÜ (BELEK) - Belek Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin ile turizmdeki gelişmeleri konuştuk.

UFUK GEZGİN:'ŞU ANDA UMUDUMUZ RUSYA'

Pandemi sonrası turizmde bir takım değişiklikler yaşanırken, oteller de farklı pazarlama stratejilerine yöneldi. Ela Quality Resort Belek, satışlarında otelin pazarlamasından çok bir yaşam alanı pazarladı. Koranvirüs’ün yakın temas ile bulaşan bir virüs olduğunu dikkate alan Otel yönetimi, otelin geniş alanları olmasından da faydalanarak misafirlerine müstakil yaşam tarzında bir tatil sundu.Belek Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin ile turizmdeki gelişmeleri konuştuk.

Başarılı olduk!

Belek Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin yaptığı açıklamada, “Pandemi süresince Sağlıklı Turizm Sertifikası ile ilgili Bakanlığımızın koymuş olduğu tüm misafirlerimize uygun hazırlıklarımız yapılmıştı. Tüm personelimiz eğitimlerden geçti. Hepsi tedbirleri almış şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Ancak bizim en büyük pazarlama stratejimiz müstakil tatil oldu. Biz misafirlere sadece bir otel değil, bir yaşam alanı pazarlamaya çalıştık. Çünkü, bu virüs bilindiği gibi yakın temas ile bulaşan bir virüs olduğunu bildiğimiz için tesisimizin de büyüklüğünden faydalanarak çok fazla havuzumuzun olması, çok geniş alanlarımızın olmasından faydalanarak müstakil yaşam tarzında bir tatil sunduk. Bunu pazarladık ve bunda da başarılı olduk” dedi.

17 Temmuz’da sezonu açtık!

Genel Müdür Ufuk Gezgin 17 Temmuz’da sezonu açtıklarını da belirtirken “ Covid-19 nedeniyle bir takım belirsizlikler vardı. Birçok otel açtı. Erken açanlar oldu. Halen açmayanlar var. Biz otelimizi 17 Temmuz’da açtık. Çünkü gelişmeleri iyice takip edip, gelişmelerin ne olacağını da göz önüne almak istedik. Otelimizi açtıktan sonra 14 günlük bir süre içerisinde otel bir ivme kazandı. Bayramla birlikte tepe noktasına ulaştık. Bayram sonrası şu anda gelen rezervasyonlarda Rusya ve Ukrayna’dan bize iyimser sinyaller veriyor” dedi.

Rusya’nın oyuna girmesi ile birlikte Antalya nefes alacak!

Sezonun geleceğini de değerlendiren Genel Müdür Ufuk Gezgin, Rusya’nın oyuna girmesi ile birlikte Antalya’nın biraz nefes alacağını düşündüklerini söyleyerek “ Turizmle İlgili beklentiler farklı. Biliyorsunuz, turizm tamamen hava ulaşımına bağlı bir sektör. Yurt dışından uçak gelmediği sürece bizim elimiz kolumuz bağlı. İç Pazar çok fazla yeterli olmayacaktır diye düşünüyorum. Almanya kararını teyit etti. 31 Ağustos’a kadar gelmeyeceklerini söyledi. Şu anda umudumuz Rusların 10 Ağustos’ta söz verdikleri gibi hava sahasını açıp Türkiye’ye misafirleri gönderecek olmaları. İngiltere açık. İngiltere’den artan bir ivme ile turist akışı başladı. Ukrayna açık. Tabi Ukrayna’nın kapasitesi çok yüksek olmadığı için belki sayılar yeterli gelmiyor ama Ukrayna’dan da ciddi misafir geliyor ve yakın tarihte Polonya’da açacağını açıkladı. Dolayısı ile Rusya’nın oyuna girmesi ile birlikte Antalya’nın biraz nefes alacağını düşünüyoruz” diye konuştu.