TÜRSAB YÖNETİM KURULU ÜYESİ M.NEZİH HACIALİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi M. Nezih Hacıalioğlu'nun açıklaması şöyle:

ATSO (Antalya Ticaret Odası) seçimleri ile ilgili olarak Antalya yerel basınında ve turizm basınında hakkımda çıkan haber ile ilgili olarak, kamuoyunu aydınlatmak üzere bir açıklama yapma gereği duyuyorum.

Bir acenta çalışanının hakkımda yapmış olduğu bir açıklamanın, ‘Antalya iş dünyasında yoğun tepkilere neden oldu.’ şeklinde maksatlı bir şekilde haber yapılmasını hayretler içinde öğrendim. Haberde Türsab Başkanımızın adını kullanarak 45.Meslek Komitesinde Beyaz Liste için destek istediğim ifadeleri kesinlikle gerçekleri yansıtmamaktadır.

Ancak Türsab üyelerinin yoğun bir şekilde bulunduğu ATSO 45.Meslek Komitesinde Beyaz Listeyi şahsen desteklemekteyim. Seyahat acentelerinin temsil edildiği 45.Meslek Komitesinde meclis üyeliği görevini yürüten ve yeni dönem Kırmızı Listeden meclis üyesi adayı olan kişi, ATSO’daki şirketinin resmi adresinde beyaz eşya bayisi olarak faaliyet göstermektedir. Beyaz eşya bayisinin seyahat acentelerini temsil etmemesi gerektiğine inanıyorum. Bu iddiamın da sonuna kadar arkasındayım.

Ayrıca ‘ATSO’da Türsab üyelerinin bulunduğu 45.Meslek Komitesi seçimlerinde Türsab Genel Merkezi ile uyum içerisinde çalışacağına inandığım Beyaz Listeyi destekliyorum.’ ifadelerimin de arkasındayım. Türsab Genel Merkezi, Türsab, turizm ve seyahat acenteciliği mesleği ile ilgili konularda Beyaz Eşya Bayisi olarak faaliyet gösteren bir kişi ile nasıl uyum içinde olabilir?

Bu noktada vermiş olduğum desteğin ve taraf olmamın yadırganmaması gerektiğini düşünüyorum. Evet ben bir tarafım. Ben Türsab ve Türsab üyelerinden tarafım.

Antalyamızın ana gelir kaynağı olan turizm sektörünün ehil eller tarafından yönetilmesini arzu etmekteyim. Hem şehrime hem de sektörüme karşı taşımış olduğum sorumluluk duygusu nedeniyle, kendimi bu uyarıları yapmak zorunda hissettim.

Ağırlıklı olarak Türsab üyesi seyahat acentelerinin bulunduğu ATSO 45.Komitede delegeler sadece oy kullanmayacaklar, aynı zamanda kendilerini dört sene boyunca temsil edecek kişilere karar verecekler. Takdir kendilerine aittir.

Bu bağlamda 7 Nisan Cumartesi günü ATSO Hizmet Binasında gerçekleşecek olan seçimlere katılım noktasında tüm üyelere çağrı yapıyor, tüm adaylara başarılar diliyorum.

Saygılarımla.

M.Nezih HACIALİOĞLU