TÜRSAB UYARIYOR! VİLLADA TATİL SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİN!

Son günlerde Kaş ve Kalkan bölgeleri başta olma üzere oldukça rağbet gören Villa Tatilleri konusunda yetkililer ve firma sahipleri dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu.

TÜRSAB UYARIYOR! VİLLADA TATİL SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİN!

TÜRSAB B.Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin, “ Tatilcilerin bu konuda maddi ve manevi zarar görmemesi için tatillerini TÜRSAB’a üye acentalardan yapmaları çok önemli. Fırsatçılar bu durumu kötü amaçlı kullanıyor ama biz onların peşini bırakmıyouz” dedi. Son günlerde özellikle villa tatilleri konusunda aldığımız şikayetlerden, dolandırıcılık vakalarında artış yaşandığı gözlemlenmektedir!

Koronavirüs sonrasında özellikle Kaş, Kalkan gibi bölgelerin Villada Tatil konusunda ön plana çıktığını dile getiren Rıza Perçin “ Koronavirüs sürecince özellikle Batı Antalya bölgemiz çok iyi bir sınav verdi. Kurallara uyularak bu süreci sıfır vaka ile atlattık. Halen önlemler doğrultusunda dikkatimizi bozmadan kurallara uyuyoruz. Gerek ülkemizde gerekse de dünyanın birçok ülkesinde Kaş Bölgemiz basında bu konuda konuşuldu. Bu nedenle bölgemize büyük ilgi var. Özellikle Kaş ve Kalkan Bölgelerimiz Villada tatil konusunda başı çekiyor. Villada tatil konusunda değerli misafirlerimizi bir kez daha buradan uyarmak istiyorum. Sizin ve sevdiklerinizin, maddi-manevi zarar görmemesi için tatilinizi TÜRSAB’a üye acentalarımızdan satın almanız son derece önemli.Son günlerde özellikle villa tatilleri konusunda aldığımız şikayetlerden, dolandırıcılık vakalarında artış yaşandığı gözlemlenmektedir. Her türlü soru ve sorun için TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanlığı olarak sizlere yardıma hazırız. Bölgemizde bulunan acentalar hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Şimdi tatil zamanı. Bölgemize gelen tüm tatilcilerimize sağlıklı ve huzurlu tatiller dileriz”dedi.

Bölgede tatil kiralama işi yapan Acenta yetkilileri ne diyor?

İzzet KARA / Baransel Grup “ Bu işteki en büyük sıkıntı hiçbir denetimin olmayışıdır. Sektör kimin elinde? Bu işi emlakçılar mı yapacak, acentelar mı yapacak? Bununla ilgili yeni yeni genelgeler yayınlanmaya başladı. Bununla alakalı TÜRSAB’ı biz öne sürüyoruz. Tabiri caizse, her gün bir kişi bir internet sitesi kurup villa kiralama sektörüne giriyor şu anda. Bunun önünde maalesef hiçbir engel yok. Sektörün en önemli sorunu bu şu anda. Hiçbir denetim olmadığı için sadece insanların turizm takip manasında değil, ülkemizin vergi anlamında da çok büyük kaybı var. 15 yıllık bir firmayız. Çok fazla mücadele ettim. Hem turizm Bakanlığı, hem maliye bakanlığı ile bu işi bir siteme oturtmak istedik. Bir yerlere geldik ama yıl 2020 maalesef. Bu konuda ne bir denetim var nede netleşmiş bir yasa düzenlemesi var. Biz Kaş’ta 2018-2019 yılında vergi Rekortmeni olduk. Biz bu işi düzgün yapmaya çalışıyoruz ama bu işte dönen vergiyi düşünün artık. Villa Kiralamak için öncelikle TÜRSAB’ı öne sürüyoruz ancak dolandırıcılar TÜRSAB’ın sitesini bile klonlamışlar. Bilişim bu işi hızlı bir şekilde çözmeliler. Villa Kiralama dışında bir site açılacaksa TÜRSAB ismi şart olmalı. Mutlaka vergi denetimi gelmeli. Yerel denetimler tarafından ruhsatlar kontrol edilmeli. Müşteri bir Maliyeden, iki TÜRSAB’dan ve üçüncü de yerel Belediyeler firmayı check etmeli. Bu işin temiz çözümü de bu”

Hüseyin GENCER / tatilvillacınız Tur Acentası “ Umduğumuz gibi bir sezon değil ama her geçen gün yoğunluk artıyor. Konu ile ilgili maalesef ciddi bir dolandırıcılık söz konusu. Günde yüzlerce telefon alıyoruz. Telefondan ciddi anlamda rezervasyon yapmak isteyen misafirler var.  Yaşanan dolandırıcılıklar ile bu ayyuka çıkmaya başladı. Olay şudur ki, misafirlerimiz sahte web sitelerinden yada klonlanan web sitelerinden, villa kiraladıklarını düşünüyorlar. Aslında bu konuda bir endişe yaşıyorlar. Bunları teyid etmeleri noktasına geldiklerinde bizi arıyorlar. Bu villa sizde de var deyip bunu kiraladık boş mu yada dolu mu diye soruyorlar. Tabi  burada biz müşterinin dolandırıldığını anlıyoruz. Sahte sitelerden sahte reklamlar ile bu villarının sahibi olduklarını iddia ederek bu işi yapıyorlar. Aman dikkat! Bu villaları normal ücretinden % 50 daha düşük gibi ya da farkı avantajlar ile kiralıyorlar. Bu dolandırıcılar TÜRSAB’ın doğrulama dijital sistemi vardır ve bu dolandırıcılar bu sistemi bile kopyalamışlar. En şaşırtıcısı da bu. Bu sene çok daha fazla dolandırıcılık yaşanıyor. Güvenli bir villada tatil için TÜRSAB Batı Antalya Bölgesel Yürütme Kurulumuzu arasınlar. Sayın Başkanımız Rıza Perçin bu konuda yoğun çalışma içindeler, kendisine teşekkür ediyoruz”

Cihan ÇAKMAK / Hepsi Villa Yetkilisi “2010 yılından itibaren vermiş olduğumuz villa kiralama hizmetimizi maksimum memnuniyet ve güvence çerçevesinde sürdürmekteyiz. Özellikle içinde bulunduğumuz Pandemi(Covid-19) nedeni ile bireylerin tercihleri villalara yönelmekte ve bu aşamada talebin de arttığı görülmektedir. Bu hususta, bu yoğun talepten faydalanmak isteyen farklı kişi ve kişilerce sahte siteler kurularak alınan rezervasyonlar, insanları büyük bir mağduriyete sürüklemektedir. Bu aşamada misafirlerimizden ricamız kiralama yapmak istedikleri sitelerin TÜRSAB'a bağlı çalıştıklarından emin olmaları ve bu konuda gerekli sorgulamaları yapmalarıdır. Bu nedenle söz konusu siteyi TÜRSAB bölge sorumlusuna bizzat sorgulatmanızı önemle rica ederiz. Sağlıklı günler ve iyi tatiller dileriz”

Kaymakam Onur Satıroğlu da bu konuda yoğun çalışıyor

Öte yandan TÜRSAB B.Antalya Başkanlığı önceki gün Kaş Kaymakamlığına vekaleten Demre Kaymakamı Onur Satıroğlu'nunda katılımı ile villa turizmi ve bu konuda yaşanan sıkıntılar konusunda görüş alış verişinde bulunmak üzere TÜRSAB’a üye acenta temsilcileri ile Kalkan’da bir araya geldi. Toplantıda tatilcilerin Villada tatil konusunda sıkıntı yaşamaması adına her türlü önlemlerin alındığı ve bu konuda fırsatçılık yapanlar ile de yasal yollardan mücadelenin devam ettiği belirtildi.