TÜRSAB KÜLTÜR TURİZMİ SOHBETLERİ BAŞLIYOR

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile kültür sohbetleri serisinin ilki olan; “Son Kazıların Işığında HATTUŞA: Efsanevi Hitit İmparatorluğu’nun İzinde”19 Nisan 2019 Cuma günü 17.00 – 19.00 saatleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Marmara Salonu’nda gerçekleştirilecek.

TÜRSAB KÜLTÜR TURİZMİ SOHBETLERİ BAŞLIYOR

Türkiye genelinde 10 binin üzerinde üye ile TÜRSAB olarak değişen ve gelişen dünya turizm eğilimlerini incelediğimizde, kültür turizminin en fazla gelişme gösteren turizm çeşitleri arasında yer aldığını görmekteyiz. Bir toplumun sahip olduğu kültürel değerleri özümseyerek korunmasıyla sürdürülebilirliğin sağlanması ve özellikle turizmin gelişiminde kilit faktörlerden olduğuna inancımızla, Birliğimiz bünyesinde faaliyet gösteren Kültür Turizmi İhtisas Komitesi Başkanlığı’nda birbirinden kıymetli akademisyenler ve kanaat önderleri ile belirli aralıklarla “TÜRSAB ile Kültür Sohbetleri” gerçekleştireceğiz.

Son Kazıların Işığında HATTUŞA: Efsanevi Hitit İmparatorluğu’nun İzinde

Hattuşa-Boğazkale Kazıları Başkanı ve Alman Arkeoloji Enstitüsü görevlisi Prof. Andreas Schachner ve İstanbul Üniversitesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Hititoloji Ana Bilim Dalı’nda öğretim görevlisi Dr. Metin Alparslan UNESCO "Dünya Kültür Mirası" ve "Dünya Belleği" listelerindeki tek antik şehir unvanıyla Türkiye'nin göz bebeği turizm mekanları arasında yer alan Çorum'un Boğazkale ilçesindeki Hattuşa Antik Kenti’nde devam eden 112 yıllık arkeolojik kazılar ışığında bizleri keyifli bir yolculuğa çıkarıyor olacak.

Gerek yerli gerekse yabancı turistler için tarihi ve kültürel zenginlikleri ile önemli bir destinasyon olan Hattuşaş’ı bilinmeyen yönleriyle keşfetmek için sizleri 19 Nisan 2019 Cuma günü 17.00 – 19.00 saatleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Marmara Salonu’nda gerçekleştirilecek söyleşide sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız.

Prof. Dr. Andreas Schachner

Alman Arkeoloji Enstitüsü’nde görev yapan Prof. Dr. Andreas Schachner, Hattuşa-Boğazkale Kazıları Başkanı’dır. Yakındoğu arkeolojisi, Orta Asya arkeolojisi ile Kafkasya ve Anadolu’da Tunç ve Demir Çağları üzerine uzmanlaşan ve çalışmalarını bu alanlarda sürdüren Prof. Dr. Schachner’in çoğu Hititler ve Mezopotamya uygarlıklarıyla ilgili pek çok akademik yayını bulunmaktadır. Uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan Schachner iyi derecede Türkçe konuşmaktadır.

Dr. Öğretim Üyesi Metin Alparslan

Lisansını İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nde, yüksek lisansını ve doktorasını ise yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Hititoloji Bilim Dalı altında tamamlayan Alparslan, 2008 yılından beri Dr. Öğretim Üyesi unvanıyla İstanbul Üniversitesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Hititoloji Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyeliğini sürdürmektedir. Çok iyi derecede Almanca ve İngilizce bilen Dr. Öğretim Üyesi Alparslan’ın araştırma alanları Hititoloji, filoloji ile prehistorya ve Ön Asya arkeolojisi olup, akademik çalışmalarına İstanbul Üniversitesi’ndeki görevlerinin yanı sıra Hattuşa-Boğazkale Kazılarında devam etmektedir.